Šport > Košarka
39590 ogledov

Tudi pri Miamiju zavladala smrtna tišina

goran dragić Print screen
Košarkarji severnoameriške lige NBA so še vedno v šoku.

Uvodni krog najmočnejše košarkarske lige na svetu je v veliki meri zaznamovala huda poškodba člana Boston Celtics Gordona Haywarda, ki je na srečanju z aktualnimi podprvaki Cleveland Cavaliers utrpel zlom gležnja. Navijači najtrofejnejše ekipe v ligi NBA so pred prvo domačo tekmo Haywarda počastili s stoječimi ovacijami.

Nazoren prizor zloma gležnja ni pretresel le košarkarjev Bostona in Clevelanda, temveč tudi številne druge ekipe in igralce, ki so Haywardu zaželeli čim hitrejše okrevanje.

"Grozljivo za videti," je dejal trener Miami Heat Erik Spoelstra. "Gledal sem skupaj z osebjem in vsi smo nemudoma utihnili. Liga NBA je kot bratovščina. Poleti sem ga imel priložnost spoznati in videlo se je, koliko je pripravljen vložiti v svojo igro in koliko mu to pomeni. Ko se bo prah polegel, bom stopil v stik z njim in mu zaželel hitro okrevanje. Vsi mislimo nanj," je dodal Spoelstra.

Gordon Hayward Pozor, nazorno! Šport Grozljiva poškodba, košarkarji umikali poglede

goran dragić | Avtor: Print screen Print screen
Hayward bi poleti kmalu postal soigralec Gorana Dragića, a se je na koncu odločil za Boston Cletics, kjer bo v štirih sezonah zaslužil 128 milijonov dolarjev. Poškodba je pretresla tudi slovenskega reprezentanta, ki takšne usode ne bi privoščil niti najhujšemu sovražniku.

"Vsi smo tekmovalni in želimo igrati dobro košarko, a takšne stvari je res težko gledati. Tudi če bi šlo za nekoga, ki mi ni pri srcu, mu ne bi privoščil česa takšnega. Sploh pa ne njemu, ki ni bil nikoli konflikten. Vsi so ga imeli radi. Težko je gledati takšne stvari. Za ekipo, družino. Želim mu hitro okrevanje. Izgledalo je kar hudo," je komentiral Dragić in v poduk dodal: "Bil je na napačnem mestu v napačnem trenutku. Lahko se zgodi komurkoli."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice