Šport > Košarka
34 ogledov

"Pridi nazaj v Phoenix, ti si novi Nash"

goran dragić houston dallas EPA
Ponoči se je končal redni del košarkarske lige NBA. Nastopila sta tudi oba slovenska košarkarja. Goran Dragić se je s Houstonom veselil domače zmage proti New Orleansu s 84:77, Beno Udrih pa je z Milwaukeejem na gostovanju v Bostonu izgubil s 87:74.

Oba slovenska košarkarja sta ostala brez končnice. Bolj učinkovit je bil tokrat Goran Dragić, ki je s soigralci tekmo dobil v zadnji četrtini (21:6), dosegel pa je osem točk, a vpisal kar 13 podaj, ob tem pa še pet skokov in dve ukradeni žogi. Dragić je po sezoni prosti igralec in glede na formo v zadnjih tednih mu ponudb verjetno ne bo manjkalo. Številni navijači si ga še vedno želijo gledati v Houstonu. Ne manjka pa niti tistih, ki bi ga radi znova pozdravili v Phoenixu, od koder se poslavlja Steve Nash."Pridi nazaj v Phoenix, ti si novi Steve Nash," je eden od Dragićevih oboževalcev napisal na Facebooku. A se je kmalu nato oglasil nekdo iz Houstonovega tabora: "Ne poslušaj jih. V Houstonu te imamo radi. Phoenix je imel svojo priložnost." Beno Udrih je v dresu Milwaukeeja dosegel sedem točk ter vpisal še pet skokov, šest podaj in ukradel dve žogi.

Ekipa Chicago Bulls je premagala Cleveland Cavaliers s 107:75 in bo imela prednost domačega igrišča do konca končnice. Ker so Derrick Rose, Luol Deng in Kyle Korver priložnost za počitek, je večja vloga pripadla soigralcem, kar je najbolj izkoristil z rekordom kariere John Lucas (25 točk). Na zahodnem delu lige si je mesto prvega nosilca izborila ekipa San Antonio Spurs, ki je premagala Golden State Warriors s 107:101, pred končnico pa je dodatne proste dneve dobila velika trojica domačih Tim Duncan, Manu Ginobili in Tony Parker. Patty Mills se je izkazal z rekordom kariere (34 točk, 12 podaj), gostje, ki jih tarejo poškodbe, pa so postali prva ekipa v moderni zgodovini lige, ki so imeli v začetni peterki zgolj novince.

Med številnimi zvezdniki, ki zadnji večer rednega dela lige niso igrali, je bil tudi Kobe Bryant. Ker je bilo to znano še pred dvobojem med ekipama Sacramento Kings in Los Angeles Lakers, slednji so tudi brez prvega igralca zmagali s 113:96, se je naslova najboljšega strelca rednega dela še tretjič zapored veselil Kevin Durant iz ekipe Oklahoma City. Imel je povprečje 28,03 točke na tekmo, Bryant pa je ostal pri 27,86 točke. Da bi se prebil na prvo mesto, bi moral na tekmi med jezerniki in Sacramentom doseči 38 točk. Tudi Durant je počival, saj je s soigralci končal redni del sezone že v sredo, z 32 točkami pa je pospremil poraz z Denverjem (101:106).

Liga NBA:

Houston Rockets : New Orleans Hornets 84:77
(Goran Dragič 7 točk, 5 skokov, 13 podaj, 2 ukradeni žogi za Houston)

Boston Celtics : Milwaukee Bucks 87:74
(Beno Udrih 7 točk, 5 skokov, 6 podaj, 2 ukradeni žogi za Milwaukee)

Toronto Raptors : New Jersey Nets 98:67
Utah Jazz : Portland TrailBlazers 96:94
Chicago Bulls : Cleveland Cavaliers 107:75
Denver Nuggets : Minnesota Timberwolvers 131:102
Memphis Grizzlies : Orlando Magic 88:76
Atlanta Hawks : Dallas Mavericks 106:89
New York Knicks : Charlotte Bobcats 104:84
Detroit Pistons : Philadelphia 76ers 108:86
Washington Wizards : Miami Heat 104:70
San Antonio Spurs : Golden State Warriors 107:101
Sacramento Kings : L. A. Lakers 113:96

Pari končnice lige NBA, ki se začne v soboto:
Vzhod:
Chicago Bulls (1) – Philadelphia 76ers (8)
Miami Heat (2) – New York Knicks (7)
Indiana Pascers (3) – Orlando Magic (6)
Atlanta Hawks (5) – Boston Celtic (4)

Zahod:
San Antonio Spurs (1) – Utah Jazz (8)
Oklahoma City Thunder (2) – Dallas Mavericks (7)
Los Angeles Lakers (3) – Denver Nuggets (6)
Memphis Grizzlies (4) – Los Angeles Clippers (5)

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.