Šport > Košarka
2510 ogledov

Prve uradne novice o teži Dončićeve poškodbe: "Izpušča vsaj..."

Luka Dončić Reševalni pas/Twitter
Luka Dončić bo odpotoval z ekipo na gostovanje v Phoenix, toda zagotovo izpušča vsaj prvo izmed štirih zaporednih gostujočih tekem.

Košarkarji NBA ekipe Dallas Mavericks so bili v noči iz torka na sredo sicer prosti, a vseeno so bile oči košarkarske javnosti uprte prav v to ekipo. Vsi so namreč nestrpno pričakovali prva uradna poročila o teži poškodbe enega največjih zvezdnikov lige Luke Dončića.

Dallas po spektakularni domači zmagi nad eno najboljših ekip lige Denver Nuggets tako že v noči na četrtek čaka nova zahtevna tekma z lanskimi finalisti Phoenix Suns.

Luka Dončić, ki v povprečju dosega po 24,9 točke, 8,3 skoka in 7,9 podaje na tekmo, pa vsaj na prvem izmed dveh zaporednih obračunov s Phoenixom ne bo igral zaradi zvina gležnja in kolena, so sporočili iz kluba.

Ker pregled z magnetno resonanco na srečo ni pokazal resne poškodbe, je slovenski zvezdnik odpotoval z ekipo na niz gostovanj, ki se bo po Phoenixu nadaljeval še pri Los Angeles Clippers, zdravniška služba pa se bo za sproti iz dneva v dan odločala, kdaj slovenskemu zvezdniku ponovno prižge zeleno luč za nastop. Možno je tudi, da Luka izpusti celoten ciklus štirih zaporednih gostovanj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice