Šport > Košarka
102 ogledov

Rojc v Domžalah, King v Kopru

Matej Rojc Helios Suns Helios Suns/Facebook Matej Rojc bo v naslednji sezoni igral za Domžalčane.
Slovenski prvoligaši se krepijo pred sezono 2017/18.

Helios Suns so okrepili svoje branilske položaje, saj bo domžalski dres po novem nosil tudi 24-letni Matej Rojc, 198 visoki branilec je zadnjih sedem sezon preživel pri novomeški Krki, svojo košarkarsko pot pa je začel na Obali pri Koš Kopru.

Čeprav je še med mlajšimi košarkarji, bo v domžalsko ekipo prinesel prepotrebne izkušnje tudi iz lige Aba, v kateri je lani, v slabih 20 minutah na tekmo, dosegal po 4,2 točke, 2,3 podaje in 1,9 skoka. Član vseh mlajših reprezentančnih selekcij je imel še malce boljše številke v Ligi Nova KBM; v dobrih 21 minutah je v povprečju dosegal po 7,1 točk, 3,0 skoke in 3,0 podaje na tekmo.

"Ko se je pojavila možnost, da ekipi priključimo Rojca, nismo prav veliko oklevali. Gre za izredno raznovrstnega košarkarja, ki bo moštvu dodal bogate izkušnje igranja na višji ravni od slovenskega prvenstva, od njega pa bodo veliko pridobili tudi naši mladi igralci," je z opravljenim poslom zadovoljen predsednik domžalskega kluba Aleš Klavžar.

King se je vrnil v Slovenijo

Ambiciozen slovenski košarkarski prvoligaš Sixt Primorska je dobila še eno okrepitev. Dveletno pogodbo s Koprčani je podpisal Shawn King, ki je med letoma 2008 in 2010 že igral v Sloveniji, in sicer za Hopse. Predvsem v svoji prvi sezoni je kazal odlične predstave, tako da je bil izbran za najkoristnejšega igralca lige.

"Navdušen sem, da se vračam v Slovenijo, kjer sem preživel izjemno prijetno obdobje. Spet bom združil moči z Danielom Vujasinovićem, s katerim sva igrala že pri Hopsih. Pred kratkim sva se pogovarjala in povedal mi je, da je Sixt Primorska zelo dober klub, z odlično organizacijo. Slovenijo že poznam, veselim pa se, da bom v novi sezoni boljše spoznal še Koper," dejal Shawn King.

King je bil lani tudi najkoristnejši igralec poljske lige, igral je za ekipo Ostrow Wielkopolski.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.