Šport > Košarka
36 ogledov

Sagadin na klopi Heliosa

Zmago Sagadin Žurnal24 main
Najtrofejnejši slovenski trener Zmago Sagadin naj bi že v sredo sedel na klop Heliosa Domžal. To je za Žurnal24 potrdil tudi direktor kluba Ladivoj Gorjan.

"Načeloma smo se dogovorili, da bo pogodba podpisana v sredo," je dejal domžalski direktor Ladivoj Gorjan in še pojasnil, zakaj je bila prva izbira Heliosa prav Zmago Sagadin: "Radi bi uveljavili mlade igralce. Trenutno imamo tako mladinske kot kadetske prvake, kar devet pa jih igra tudi v teh reprezentančnih selekcijah: želimo si, da bi nekdo z njimi pametno delal in jih proizvedel v kakovostne članske košarkarje. Zaradi tega smo pomislili na Zmaga."

Pri Domžalčanih so si sicer želeli zadržati dosedanjega trenerja Rada Trifunovića, ki mu je bila ponujena služba pomočnika trenerja. "Razšli smo se zelo korektno in prijateljsko. Delali smo na tem, da bi Trifunović prevzel vlogo pomočnika, a mu je nato Zlatorog ponudil vlogo trenerja. To ponudbo je tudi sprejel," je še dejal Gorjan.


Pogovori s Sagadinom so sicer trajali kar nekaj časa. O njih smo že pisali pred desetimi dnevi, ko nam je nekdanji trener Libele Celja, Maribora, Olimpije, Splita, Crvene zvezde, Lietuvos Rytasa, Anwila in Zadra potrdil, da je Helios ena izmed opcij za nadaljevanje njegove trenerske kariere.

Od slovenskih klubov, ki bodo naslednjo sezono igrali v ligi NLB, je tako brez prvega moža na klopi le še državni prvak Krka iz Novega mesta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.