Šport > Košarka
7453 ogledov

Saj ni normalen! Srbski as v eni četrtini uničil Newyorčane

nikola jokić Epa
Superzvezdniški soigralec Vlatka Čančarja se je znesel nad kratkohlačniki.

Denver Nuggets so na krilih Nikole Jokića v domači dvorani premagali New York Knicks (113:97). Priložnost za igro je dobil tudi slovnenski reprezentant Vlatko Čančar, ki je v skoraj petih minutah dosegel dve točki in ujel tri skoke.

Srbki cener, vodilni kandidat za naziv MVP sezone, je že v uvodni četrtini zabeležil pošastne številke, saj je dosegel še enkrat toliko točk kot vsi igralci nasprotnega moštva skupaj (24:12). Preostali košarkarji Denverja so dodali deset točk za prepričljivo vodstvo domačih s 34:12.

Jokić je v uvodnih 12 minutah v povprečju prispeval po dve točki na minuto. Zadel je osem od devetih metov iz igre in osem od desetih prostih metov. Temu je dodal še šest skokov in dve blokadi. Soigralec Austin Rivers je po zmagi dejal, da je boj za laskavi naziv najkoristnejšega igralca lige že odločen. "On je MVP. MVP! Nedvomno MVP," je ponavljal branilec Denverja.

Na uradni lestvici Kia MVP Ladder najbolje kaže Nikoli Jokiću, drugi je Joel Embiid, tretji Giannis Antetokounmpo, čertrti Chris Paul, prvo peterico pa zaokrožuje Luka Dončić. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.