Šport > Košarka
76 ogledov

Še druga zmaga v Top 16

Kendrick Perry twitter Cedevita Olimpija
Košarkarji Olimpije so na domačem parketu s 94:91 premagali Francoze.

Košarkarji Cedevite Olimpije so v 3. krogu 2. dela evropskega pokala (skupina G) premagali Bourg en Bresse s 94:91 (24:21, 55:51, 70:71). Ljubljančani so dosegli drugo zaporedno zmago v evropskem pokalu. V tretjem krogu so šele v končnici tekme v Stožicah strli odpor zadnjeuvrščene ekipe iz Francije, s katero se bodo znova pomerili čez teden dni v Bourg en Bresseju pri Lyonu.

Ljubljančani tako ostajajo v igri za prvi dve mesti v skupini G, ki vodita v četrtfinale na dve zmagi. Po februarskem premoru za pokalna tekmovanja oziroma reprezentančne obveznosti se bodo v gosteh pomerili z Budućnostjo ter doma z Virtusom.

Prvo ime srečanja je bil domači kapetan Jaka Blažič, ki je dosegel 30 točk oziroma imel statistični indeks 41. Za dve točki je metal 3:5, trojke 5:8 in proste mete 9:10. Ob tem je zbral sedem skokov, štiri ukradene žoge, tekmeci pa so nad njim naredili enajst osebnih napak.

Prav njegova zadnja trojka sedem minut pred koncem tekme je sprožila delni izid 11:2, ki je Cedevito Olimpijo popeljala do prednosti 88:79 in lažje poti do zmage. Dokončno jo je potrdila šele v zadnjih sekundah, ko je najprej Mikael Hopkins zadel dva prosta meta za 93:90, na drugi strani pa je najboljši igralec gostov Danilo Andjušić (25 točk) zgrešil trojko za podaljšek.

V skupini s tremi zmagami vodi Virtus, duga je Olimpija z zmago manj, eno pa je do zdaj zabeležila Budućnost. Francozi so doživeli tri poraze.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.