Šport > Košarka
253 ogledov

Selektor prečrtal še eno ime

košarka Slovenija Saša Despot
Pred tekmami v Izraelu na seznamu za evropsko prvenstvo ostaja še 14 košarkarjev.

Selektor moške košarkarske reprezentance Igor Kokoškov je pred današnjim odhodom na pripravljalni turnir v izraelski Tel Aviv s seznama igralcev prečrtal Žana Marka Šiška. Na seznamu kandidatov za nastop na EP ostaja štirinajst imen, dvanajst jih bo potovalo na EP.

"Sestava naše ekipe je takšna, da smo morali danes skrčiti seznam kandidatov za nastop na evropskem prvenstvu. Za Žanom Markom je odlično poletje, izkazal se je pri že pri reprezentanci do 20 let, kjer je bil nosilec moštva, dobro je delal tudi v preteklih dveh tednih v članski reprezentanci. Ob tako dominantnem igralcu kot je Goran Dragić imamo zelo malo prostora na položaju organizatorja igre. V tem trenutku imamo na razpolago košarkarje, ki so z nami dlje časa in bolje pripravljeni kot Šiško. Naslednja reprezentančna akcija nas čaka že v novembru in prepričan sem, da je Žan Mark zlata prihodnost slovenske reprezentance. Najlepše se mu zahvaljujem za pristop na treningih in profesionalizem. Je odličen košarkar in fant, na katerega bomo v prihodnosti vsekakor računali," je dejal selektor Kokoškov.

V petek se bodo Slovenci v Tel Avivu pomerili z Izraelom, v soboto pa slovensko člansko reprezentanco čaka še obračun proti Turčiji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice