Šport > Košarka
8641 ogledov

"Slovenska zgodba scenarij za hollywoodski film"

Trener Miami Heat z izbranimi besedami o Goranu Dragiću in uspehu slovenske košarkarske reprezentance.

Goran Dragić je trenutno z naskokom najbolj priljubljen športnik v Sloveniji, kar je velika čast in odgovornost obenem. Najkoristnejšega igralca evropskega prvenstva (MVP) so po zgodovinskem zlatu oblegali tako domači kot tuji mediji in mu tako pred vrnitvijo v Združene države Amerike pobrali še zadnje atome moči.

Šport Goran Dragić: Adijo Slovenija

Dragić se je pred dnevi vrnil v Miami, kjer ima pred očmi le en cilj: šampionski prstan v najmočnejši košarkarski ligi na svetu! Življenje zlatega kapetana se počasi vrača v stare tirnice, saj je ekipa že začela s pripravami na novo sezno.

"Ko zmaguješ, se počutiš nepremagljivega," je o psihološkem stanju tri tedne pred začetkom nove sezone dejal slovenski organizator igre. "Občutek imaš, da lahko premagaš vsakogar. Trenutno se tako počutim. To je šele prvi dan treninga, tako da je prezgodaj govoriti," je dodal.

 | Avtor: Profimedia Profimedia


Dragić je z izjemnimi predstavami na EuroBasketu 2017 naredil velik vtis na trenerja Miamija Erika Spoelstro, ki slovensko zmago nad Srbijo vidi kot potencialen scenarij za hollywoodski film.

"Slovenija je država z dvema milijonoma prebivalcev. Manj kot mesto Miami. Goran si je nadel reprezentančni dres in odigral izjemno. Državo je nosil na plečih. V finalu so premagali Srbijo, kar bi bil lep scenarij za hollywoodski film. Dragić je pol Srb. To je fantastično. Pripravljen je na all-star leto. Lani je odigral all-star sezono, vendar tega ni nihče opazil zaradi našega izkupička. Mislim, da lahko igra še na višjem nivoju in doseže tisto, kar si od njega želijo tudi soigralci," je dejal trener Miami Heat.

Komentarjev 3
  • Tine123 06:51 28.september 2017.

    Spet pretiravanje.

  • PeraJJ 15:57 27.september 2017.

    Pridružite se največji košarkaški skupnosti! https://mybasketteam.com/sl

Sorodne novice