Šport > Košarka
30085 ogledov

Slovenski as šokiral: "Septembra me skoraj gotovo ne bo zraven"

Slovenija EuroBasket 2017 Slovenci v kvalifikacijah za SP igrajo močno okrnjeni.
Aktualni evropski prvak so izgubili še tretjo zaporedno tekmo.

Slovenska košarkarska reprezentanca je po porazu proti Španiji (72:83) morala v Stožicah priznati premoč še reprezentanci Črne gore (74:87). Varovanci selektorja Rada Trifunovića so si s tem močno otežili pot na svetovno prvenstvo, ki bo leta 2019 na Kitajskem.

Slovenija:Črna Gora Poraz Šport Slovenija se je močno oddaljila od svetovnega prvenstva 2019

Evropski prvaki so v prvem delu kvalifikacij dosegli dve zmagi in štiri poraze in se kot tretjeuvrščena ekipa skupine A uvrstili v drugi del kvalifikacijskega ciklusa. Slovenija je v drugi del prinesla osem točk, kar je najslabše izhodišče med šestimi reprezentancami novonastale skupine I. 

Košarkarje v drugem delu čakajo trije novi nasprotniki, to so reprezentance Turčije, Latvije in Ukrajine. Prva tekma bo 14. septembra z Latvijo v gosteh, nato pa tri dni kasneje v goste prihaja Turčija. Konec novembra sledi gostovanje v Ukrajini, nato domača preizkušnja z Latvijo ter februarja 2019 Turčija v gosteh in Ukrajina doma.

Po bolečem porazu proti Črni gori je za medije spregovoril eden najboljših slovenskih košarkarjev Klemen Preprelič, ki je na parketu prispeval 15 točk, sedem skokov in štiri podaje. "Nobenemu ne moremo oporekati želje. Vsi smo dali svoj maksimum, a to žal ni bilo dovolj," je povedal slovenski reprezentant, ki s svojo igro ni bil povsem zadovoljen. "Tudi moj prispevek ni bil pričakovan. Priznam, nisem v formi, saj 45 dni nisem imel tekme."

Klemen Prepelič | Avtor:

"Odgovorni bi morali razmisliti"

Poudaril je, da se v reprezentanci močno pozna odsotnost Gorana Dragića, Luke Dončića, Gašperja Vidmarja in Anthonyja Randolpha, ne razume pa, zakaj vodstvo ni na pomoč poklicalo drugih okrepitev. "Sigurno je lažje, če imaš ob sebi Gorana, Luko, Gašperja, Anthonyja, a teh tokrat ni bilo in odgovorni bi morali razmisliti, zakaj ni bilo ustreznih menjav. Lahko bi prišel Alen Omić, morda kdo drug, a to pač ni v mojih rokah."

Nato je razkril še eno slabo novico za selektorja Trifunovića, čigar zdesetkana četa se po kvaliteti pač ne more primerjati s tisto, s katero je Igor Kokoškov osvojil evropsko reprezentančno krono.

"Kar se tiče mene, me septembra skoraj zagotovo ne bo zraven. Imam ženo, otroka in nikogar ne mislim prositi, da mi da prosto za igranje v reprezentanci," je sklenil Preprelič.

Slovenija bo drugi del v skupini I začela z zadnjega mesta. Španija je na vrhu s stoodstotnim izkupičkom in je praktično že uvrščena na SP. Drugo mesto s 4-2 si delita Turčija in Latvija, 3-3 pa imata Ukrajina in Črna gora.

Na svetovno prvenstvo se bodo uvrstile prve tri ekipe.

Komentarjev 10
  • Avatar olor
    olor 23:23 02.julij 2018.

    Kako se lahko tako blamirajo, lani prvaki, letos pa poraz za porazom. Za tiste tri junake ki manjkajo, so se kao reprezentačno upokojili, pa naj jih bo sram. Fantje, kje je vam nacionalni ponos? Poslal vas bi čez Kolpo.

  • slavko963 21:02 02.julij 2018.

    "Slovenski as" - ha, ha, ha, ha. Kakšen as?? Šokiral je pa res, ampak s svojo katastrofalno igro. Upam, da so si v Realu ogledali posnetek njegove igre in spoznali svojo veliko zmoto. Igralec, ki ima na sebi dva nasprotnika, ...prikaži več ki ga pokrivata in ne zna dat žoge od sebe niti ni za v reprezentanco.

  • ljimonad 20:24 02.julij 2018.

    Kot prvo menjati selektorja. Ja koga pa je do sedaj vodil kot trener in zveza mu da v roke evropske prvake. Kot drugo menjati vsaj 3-5 igralcev. Za božjo voljo kako je Mahkovic lahko v repki, ali pa lapornik iz ...prikaži več Romunije nekaterih iz domače solidne lige pa ni blizu. Igralci dva meseca od konca sezone brez pripravljalne tekme čista norost a ko se gre za kzs ne preseneča nič več

Sorodne novice