Šport > Košarka
160 ogledov

Slovo Atlante in Younga

Al Horford Profimedia
V drugem krogu končnice tudi Boston Celtics

Ekipa Boston Celtics je v ligi NBA v gosteh s 128:120 premagala Atlanta Hawks in napredovala v drugi krog končnice na vzhodnem delu s 4:2 v zmagah. Jaylen Brown je za zmagovalce dosegel 32 točk, Jayson Tatum pa 30.

Košarkarji Celtics, lani so v finalnem obračunu za naslov prvaka klonili proti Golden State Warriors, se bodo v polfinalu vzhodnega dela NBA pomerili s Philadelphio 76ers.

Tekma med Bostonom in Atlanto je v olimpijskem mestu iz leta 1996, v katerem sta srebrni medalji osvojila kajakaš Andraž Vehovar in atletinja Brigita Bukovec, postregla z zelo izenačeno tekmo. Bilo je 22 sprememb v vodstvu in 15 izenačenih izidov.

Zgolj v zadnji četrtini je bilo sedem menjav v vodstvu, preden je nekdanji igralec Hawks Al Horford Celtics s trojko tri minute in 35 sekund pred koncem dokončno zagotovil prednost.

Tatum je zadel naslednjo trojko, Brown je blokiral met, Tatum pa je nato ujel žogo po zgrešenem metu Horforda ter prispeval nove točke in gostje so z delnim izidom 11:0, od tega tremi zaporednimi trojkami, dve minuti in sedem sekund pred zaključkom prišli do odločilne prednosti.

Atlanta nato ni prišla bližje kot do petih točk zaostanka. Trae Young je za domače dobro začel dvoboj, a se povsem izgubil v drugem polčasu, v katerem je zadel le en met iz igre od trinajstih. Tekmo je končal s 30 točkami in 10 podajami, a z metom 9:28.

Trae Young | Avtor: Profimedia Profimedia

Košarkar, ki je bil v zadnji sezoni večkrat nezadovoljen pri Atlanti, bi bil lahko pred naslednjo sezono udeležen v kakšnega od 'tradov' med klubi.

"Pred tekmo smo se pogovarjali, kako končati tokratno tekmo. Še vedno je nad nami visel razplet prejšnjega dvoboja. Končnico smo odigrali tokrat veliko bolje. Čutili smo, da moramo zmagati. Bilo bi zelo slabo, če bi se serija podaljšala še za kakšno tekmo," je menil Horford (10 točk, 12 skokov, štiri podaje).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice