Šport > Košarka
729 ogledov

Šok na premieri nove sezone

golden state warriors Epa Bojevniki bodo napadali tretji naslov v zadnjih štirih letih.
Za uvod v 72. sezono severnoameriške lige NBA sta bila na sporedu dva velika derbija.

Onkraj Atlantika se je ponoči začela 72. sezona lige NBA, najmočnejše košarkarske lige na svetu. Za uvod v novo sezono sta bili odigrani dve tekmi.

Aktualni prvaki Golden State Warriors so doživeli hladen tuš, saj so izgubili doma z 121:122 proti Houston Rockets. Finalisti minule sezone Cleveland Cavaliers so slavili zmago proti Bostonu (102:99)

Golden State je pred tekmo s Houstonom v dvorani izobesil peti naslov prvaka lige. A je na tekmi, na kateri je kazalo, da ne bo posebnih presenečenj, sledil šok, saj je gostujoča ekipa iz Houstona v dramatični končnici tekme z veliko koši slavila s točko razlike (122:121).

V Oracle Areni v Oaklandu so s stropa že začeli trositi konfete, vendar pa je bilo slavje prezgodnje, saj je bil koš Kevina Duranta razveljavljen, sodnika sta upoštevala ugovor Houstona ter presodila, da je zvok sirene prehitel koš. Zmago je tako slavilo gostujoče moštvo, aktualni prvaki pa so ostali dolgih nosov.

"Upal sem, da bo koš še znotraj predpisanega čas, a me je prehitela sirena. Težak poraz. Nedvomno. Vendar pa je to bila le prva od 82 tekem rednega dela, tako da moramo na ta poraz čim prej pozabiti ter na naslednji tekmi že pokazati, da smo lahko veliko boljši," je po tekmi novinarjem razlagal Durant, najkoristnejši igralec finalne serije v minuli sezoni lige NBA. Tekmo je končal z 20 točkami, Stephen Curry je prispeval dve več.

Cleveland je gostil Boston, s katerim je letos največ trgoval. V izenačeni tekmi je s 102:99 ugnal gostujoče moštvo Celtics.

Boston je že po prvih petih minutah ostal brez Gordona Haywarda, ki je utrpel zlom levega gležnja, s parketa pa so ga odnesli na nosilih v šoku in bolečinah. LeBron James je dosegel 29 točk, pri Bostonu je bil najučinkovitejši Jaylen Brown s 25.

Liga NBA, izidi:

Golden State Warriors - Houston Rockets 121:122
Cleveland Cavaliers - Boston Celtics 102:99

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.