Šport > Košarka
23 ogledov

Spanoulis podaljšal z Olympiacosom

Vassilis Spanoulis EPA
Grški košarkar Vassilis Spanoulis je podaljšal pogodbo z Olympiacosom, aktualnimi evropskimi klubskimi prvaki iz Pireja. Spanoulis bo še v naslednjih treh sezonah nosil dres grškega kluba.

Spanoulis, za katerega so se zanimali tudi v moskovskem CSKA, carigrajskem Galatasarayu in katalonski Barceloni, je izbral ekipo Olympiacosa, s katero je že dvakrat zapored osvojil lovoriko najboljšega moštva stare celine. V minuli sezoni evrolige je povprečno na tekmo dosegal 14,7 točke, 2,2 skoka in 5,5 asistence.

Olympiacos bo novo sezono košarkarske evrolige začel v skupini C, v kateri so še Montepaschi Siena, Unicaja Malaga, carigrajski Galatasaray, poljska Stelmet Zielona Gora in münchenski Bayern.

Po dolgih letih v elitnem evropskem košarkarskem prvenstvu ne bo slovenskega predstavnika. Bo pa evroligaško sezono 17. oktobra najbrž začelo šest Slovencev. Erazem Lorbek bo z Barcelono igral v skupini A in se bo že v prvem delu prvenstva najverjetneje pomeril z Gašperjem Vidmarjem, ki se bo v novi sezoni po napovedih vrnil v vrste carigrajskega Fenerbahčeja. Jako Blažiča s Crveno zvezdo čaka skupina D, Zorana Dragića pa z Unicajo iz Malage dvoboji skupine C. Če bo Boštjan Nachbar privolil v novo pogodbo z nemškim moštvom Brose Baskets iz Bamberga, se bo v skupini B lahko meril še z enim Slovencem Mirzo Begićem iz madridskega Reala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.