Šport > Košarka
249 ogledov

Sodnikom prekipelo, začetek prvenstva prestavljen!

Košarkarska žoga Shutterstock
Košarkarska zveza Slovenije je zaradi stavke sodnikov prestavila začetek vseh tekmovanj pod njenim okriljem.

Kot je Košarkarska zveza Slovenije zapisala v sporočilu za javnost, so do nadaljnjega odložene vse tekme v Ligi Nova KBM, 2. SKL, 3. SKL, 1. ženska SKL ter pokalu Spar.

Uvodne tekme nove sezone bi morale biti na sporedu ta konec tedna. Prva že v petek, in sicer med državnim prvakom Petrol Olimpijo in novincem v Ligi Nova KBM Ilirijo. Preostale so bile predvidene za soboto. Odložene so tudi štiri tekme 1. SKL za ženske, šest tekem 2. SKL ter devet tekem 2. kroga Pokala Spar, ki bi morale biti na sporedu 3. in 4. oktobra. Novi termini niso znani, KZS pa sporoča, da bo naredila vse, kar je v njeni moči, za nemoten začetek tekmovanj.

Košarkarska žoga Spor Šport KZS: Ogorčeni smo nad izsiljevanjem sodnikov

"Na žalost smo bili zaradi nepripravljenosti sodnikov za sojenje prisiljeni odložiti uvodne tekme članskih ligaških tekmovanj. Košarkarska zveza se aktivno vključuje v reševanje problematike med sodniki in klubi. Spor bomo skušali rešiti v najkrajšem možnem času in na takšen način omogočiti začetek tekmovanj v članski in vseh mlajših kategorijah," pravi generalni sekretar KZS Radoslav Nesterović.

Kamen spotike potni stroški

Maja letos je izvršni odbor Košarkarske zveze Slovenije sprejel sklep o višini sodniških stroškov, ki je med drugim znižal višino potnih stroškov za poti sodnikov na tekme pod okriljem KZS. Takšen sklep je bil sprejet na podlagi enotnega predloga združenj vseh slovenskih klubov in je predstavljal izhodišče za nadaljnje pogovore med klubi in sodniki o sistemski rešitvi vprašanja višine sodniških stroškov.

sodnik Page Krka Novo mesto Union Olimpija liga ABA Šport Sodniki odgovarjajo na obtožbe KZS

Sredi septembrskega evropskega prvenstva na Finskem in v Turčiji so se razmere zaostrile, saj sodniki niso bili pripravljeni soditi tekem pod novimi pogoji.

Kot je sporočila KZS, je v preteklem tednu zveza organizirala sestanek, ki se ga je udeležilo okoli sto sodnikov. Tudi na omenjenem srečanju do dogovora o višini potnih stroškov ni prišlo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.