Šport > Košarka
9851 ogledov

Tako je Sloveniji na pomoč priskočil Luka Dončić: "Kupili smo..."

Luka Dončić youtube
Luka Dončić se je nedavno aktivno vključil v boj s koronavirusom. Tu so prvi rezultati...

Slovenski čudežni deček svetovne košarke Luka Dončić je v teh temačnih časih koronavirusa znova pokazal, da ni le izjemen športnik, pač pa tudi zelo dober človek, ki je v času stiske pripravljen priskočiti na pomoč sočloveku.

luka dončić Luka svetuje Šport Vam je dolgčas? To so serije, ki jih v času karantene priporoča Luka Dončić

Luka je tako najprej skupaj s svojim šefom Markom Cubanom in soigralcem Dwightom Powellom doniral kar 500.000 dolarjev zdravniškemu osebju v Teksasu, nato pa se je odločil, da priskoči na pomoč tudi svojim rojakom.

Pred dnevi se je tako s čustvenim zapisom oglasil preko socialnega omrežja Twitter ter svoji domovini obljubil finančno pomoč v borbi s to boleznijo, obenem pa je pozval ljudi, da se tudi sami odzovejo ter priskočijo na pomoč.

Luka pa je v soboto dokazal, da je mož beseda, saj je držal svojo obljubo ter pomagal Sloveniji pri nakupu zaščitnih mask, ki jih ta krvavo potrebuje.

"Pozdravljena, Slovenija! Čeprav me ni tam z vami, mislim na vas. Po nekaj dneh zbiranja denarja smo se odločili za prvi nakup, s katerim bomo pomagali slovenskemu zdravstvu. Kupili smo najbolj iskane in cenjene maske z najvišjo stopnjo zaščite FFP3. Rad bi se zahvalil vsakemu posamezniku, ki se je odločil pomagati in seveda ostanite doma!" se je preko Twitterja oglasil Luka.

Nad Lukino potezo je navdušen tudi eden izmed zdravnikov, ki se je oglasil preko Twitterja ter se Dončiću najlepše zahvalil: "V imenu zdravnikov v osnovnem zdravstvu HVALA. FFP3 mask praktično nimamo"

 

Komentarjev 2
  • optimist11 09:06 05.april 2020.

    Luka ostani v Ameriki. Če prideš domov in boš moral v karanteno v Velenju se ti slabo piše. Slovenci hitro pozabimo na ljudi ki so naredili kaj dobrega za Slovenijo.

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 20:58 04.april 2020.

    Mužević govno ranocelniško lažnivo,maske so praš Tonina pa Odmaralšeka pardon Počivalšeka!!

Sorodne novice