Šport > Košarka
949 ogledov

Gneča v ambulanti, Randolph za seboj pustil veliko vrzel

anthony randolph
Nesrečna usoda Anthonyja Randolpha pomeni velik udarec za Real Madrid.

Trener španskega košarkarskega velikana Pablo Laso najmanj tri tedne ne bo mogel računati na enega glavnih nosilcev igre, Anthonyja Randolpha.

Slovenski reprezentant je v četrtek navduševal na tekmi z moskovskim CSKA, kateremu je v 21 minutah natresel 16 točk, preden je v tretji četrtini zaradi izpaha rame nejevoljen zapustil prizorišče.

luka dončić Slovenca pustošila Šport Dončić zasenčil učitelja, Randolpha ustavila poškodba

Randolph bo po prvih ocenah počival vsaj tri tedne, zna pa se zgoditi, da se bo njegovo okrevanje še zavleklo.

Na seznamu poškodovanih igralcev madridskega kluba se je pridružil Sergiu Llullu, ki okreva po poškodbi kolenskih križnih vezi, in Ognjenu Kuzmiću, za katerega se je prav na tekmi s CSKA že končala letošnja sezona.

luka dončić Sporočilo Šport Velik košarkar, še večji človek: Dončić navdušil Srbijo

Trenerja Lasa v prihajajočih tednih čaka težka naloga, če bo želel zapolniti vrzel, ki je nastala s poškodbo naturaliziranega Slovenca. Še posebej v domačem prvenstvu, kjer je Randolph glavna gonilna sila njegove ekipe.

Slovenski reprezrentant je s 16,8 točke na tekmo najboljši strelec Reala in četrti strelec lige ACB. Obenem je najboljši skakalec Reala (7,25/tekmo) oziroma tretji skakalec domačega prvenstva.

Najbolj učinkovit je v obrambi, saj pod Realovim obročem kar 5,75 žoge na tekmo, kar je drugi dosežek aktualne sezone.

Gre za enega najboljših blokerjev lige, z 1,25 bloka na tekmo se na ligaški lestvici uvršča na deveto mesto. Od soigralcev je v tej statistični prvini uspešnejši še Gustavo Ayon (1,75/tekmo).

Uspešen tudi v Evropi

Odlične predstava kaže tudi v najmočnejšem košarkarskem tekmovanju v Evropi. Randolph je trenutno 24. strelec Evrolige (14,0 točke/tekmo) oziroma drugi strelec Reala, takoj za Luko Dončićem (20,5 točke/tekmo).

Na lestvici najboljših skakalcev je trenutno 21. (5 skokov/tekmo), od soigralcev je pred njim samo Ayon (10,5 skoka/tekmo), z enakim izkupičkom pa se ponaša Dončić (5 skokov/tekmo). 

Real Madrid po dveh tekmah zaseda vrh evroligaške lestvice z dvema zmagama in razliko v točkah +27.

Neporažen je tudi v domačem prvenstvu, kjer po štirih krogih zaostaja le za Barcelono

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.