Šport > Košarka
6873 ogledov

Toliko medalj Američani napovedujejo Sloveniji

Tokio OI 2020 medalje kolajne Epa
Priznana ameriška agencija je, kot vedno, napovedala osvajalce olimpijskih kolajn.

Olimpijske igre so pred vrati. Športniki z vsega sveta se z letom zamude že zbirajo v Tokiu, kjer bodo podelili 339 kompletov medalj v trinitridesetih različnih športih.

Sodelovalo bo več kot 11.000 tekmovalk in tekmovalcev, med njimi tudi močan slovenski kontingent. Slednji naj bi se domov vrnil z devetimi odličji, napovedujejo Američani.

Associated Press (AP), ki pred vsakimi olimpijskimi igrami skuša pravilno napovedati dobitnike vseh medalj, je tokrat Sloveniji pripisal eno zlato, tri srebrne in pet bronastih.

pogačar roglič UCI Šport Pogačar na prestolu, Roglič padel po dveh letih

Edino zlato naj bi osvojila dominantna športna plezalka Janja Garnbret. Srebro naj bi dobili kolesar Tadej Pogačar na cestni dirki, strelka Živa Dvoršak in metalec diska Kristjan Čeh. 

Bron naj bi osvojili kajakaš na divjih vodah Peter Kauzer, njegova kolegica Eva Terčelj, kajakaški dvojec Anja Osterman/Špela Ponomarenko Janić, kanuist Benjamin Savšek in judoistka Tina Trstenjak.

Med slovenske medaliste Američani niso dodali košarkarske reprezentance z Luko Dončićem. V igri pod obročema so prvo mesto pripisali ZDA, drugo Španiji, tretje pa Avstraliji.

Igor Kokoškov Luka Dončić Bo šel ali ne? Šport Turki reagirali na govorice o Kokoškovu in Dončiću

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice