Šport > Košarka
13378 ogledov

Trener Sacramenta med tekmo napadel Dončića, to so podrobnosti

luka dončić Reševalni pas/Twitter
Na tekmi med Dallasom in Sacramentom se je zaiskrilo med Lukom Dončićem in trenerjem nasprotne ekipe.

Slovenski košarkar Luka Dončić se je po sedmih tekmah odsotnosti zaradi poškodbe gležnja zmagovito vrnil na parket. Dallas Mavericks so z njegovo pomočjo v American Airlines Centru premagali Sacramento Kings (130:113). S tem so izkupiček na domačem terenu ponovno dvignili nad 50 odstotkov (15-14) in se povzpeli na šesto mesto zahodne konference (33-22).

luka dončić | Avtor: Epa Epa

porzingis dončić Manjkal 7 tekem Šport Manjkal je sedem tekem, zdaj pa se je tako vrnil

Dončić je igral dobrih 31 minut in vpisal novega dvojnega dvojčka. Dosegel je 33 točk, 12 skokov in osem podaj. Zadel je 56 odstotkov metov iz igre (10/18), 43 odstotkov metov za tri točke (3/7) in 83 odstotkov prostih metov (10/12).

"Ne počni tega!"

V zaključku tretje četrtine je prišlo do kratkega stika med Dončićem in gostujočim trenerjem Lukom Waltonom. Devetintridesetletni ameriški strateg se je Slovenca lotil s provokacijo, a mu Dončić ni ostal dolžan. "Ne počni tega!" mu je zabrusil.

Incident se je zgodil kmalu po tem, ko je Walton prejel tehnično napako.

luka dončić | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

vlade divac Trda mu prede Šport Divac je z Dončićem podpisal svojo obsodbo

Dončić po tekmi ni želel razkriti vsebine Waltonove provokacije. "Rekel je nekaj o meni, kar mi ni bilo všeč, zato sem mu moral povedati, kaj si mislim o tem," je bil redkobeseden prvi strelec Dallasa.

"To se dogaja na vsaki tekmi. Nič posebnega. Se zgodi," je dodal.

Walton je ameriškim novinarjem zatrdil, da Dončiću ni rekel ničesar. "Imam veliko spoštovanja do njega. Nocoj je dobil, kar je iskal, lahko je počel, kar se mu je zahotelo. Ničesar mu nisem rekel. Ne vem, ali je mislil, da sem govoril njemu. Odigral je dobro tekmo, je odličen košarkar in ekipo je vodil do zmage. Ničesar ne bi rekel. Kaj sploh lahko rečem?" se je branil Walton.

Očitno pa trener Sacramenta ni bil povsem iskren. Posnetki namreč razkrivajo, da je imel Walton pripombe na sojenje.

Po eni izmed domnevno spornih sodniških odločitev je Dončiću dejal: "Naredi mi uslugo in po tekmi daj sodniku svoj avtogram. Očitno je tvoj oboževalec."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.