Šport > Košarka
20 ogledov

Udrih klonil proti prvakom

beno udrih detroit pistons Youtube
Slovenski košarkar Beno Udrih je v severnoameriški ligi NBA s svojo ekipo Detroit Pistons gostoval v Clevelandu, prvaki lige Cavaliers pa so ob vrnitvi prvega zvezdnika LeBrona Jamesa zmagali s 104:81.

Beno Udrih je tokrat odigral 17 minut za Detroit Pistons, ki je na osmih tekmah v gosteh dosegel vsega eno zmago, v svojo statistiko pa vpisal šest točk, dva skoka in tri podaje. LeBron James, ki je počival na sredinem porazu konjenikov proti Indiani, se je vrnil v ekipo in k zmagi prispeval 21 točk. Temu dosežku je dodal še tri skoke in tri podaje, prvaki pa imajo zdaj ob dveh porazih že deset zmag. Prvi strelec gostiteljev je bil Kyrie Irving s 25 točkami in 11 podajami, Kevin Love pa je k zmagi dodal 12 točk in 13 skokov.

"Brez dvoma smo odigrali najboljšo tekmo letos," je po zmagi dejal James, trener gostov Stan Van Gundy pa je dodal: "Razbili so nas. V vseh prvinah igre so bili boljši. Vse so naredili boljše. Res smo bili slabi. Njihovi fantje so igrali zelo zavzeto in čvrsto. Tudi mi moramo najti fante, ki bodo znali odigrati čvrsto tekmo."

Charlotte Hornets so s 100:96 premagali Atlanta Hawks, košarkarji Indiane, ki so v sredo pripravili presenečenje in premagali Cleveland Cavaliers, pa so tokrat v domači dvorani s 96:116 klonili proti Phoenix Suns.

V Bostonu so domači Celtics z 88:104 klonili proti Golden State Warriors, pri katerih je blestel Kevin Durant, ki si ga je Boston pred sezono na vso moč prizadeval privabiti v svoje vrste, a je bil neuspešen. Zato so mu domači navijači žvižgali vso tekmo, a to ga ni niti malo spravilo iz tira. Tekmo je končal pri 23 točkah, desetih skokih in sedmih podajah.

San Antonio Spurs so gostovali v Staples Centru pri Los Angeles Lakers in zmagali s 116:107. Kawhi Leonard in LaMarcus Aldridge sta vsak k zmagi prispevala po 23 točk, ostroge pa imajo ob treh porazih zdaj deset zmag. V New Orleansu domači Pelicans niso imeli večjih težav s Portland Trail Blazers, saj so zmagali s 113:101, blestel je Anthony Davis, ki je dosegel 38 točk, pelikani pa so prišli komaj do tretje zmage to sezono.

Košarkarji Oklahome so s 124:105 ugnali Brooklyn Nets, Dallas Mavericks so brez poškodovanega prvega zvezdnika Dirka Nowitzkija doživeli nov poraz; tokrat so s 64:80 klonili proti Memphis Grizzlies ter nadaljujejo najslabši uvod v sezono v 18 letih, vse od 1998/99. Letos so namreč ob le dveh zmagah nanizali kar devet porazov. Denver Nuggets so po podaljšku v domači dvorani s 111:113 klonili proti Toronto Raptors, Sacramento Kings pa s 115:121 proti Los Angeles Clippers.

Goran Dragić bo z Miami Heat drevi gostoval pri Washingtonu, košarkarji New York Knicks Saše Vujačića pa bodo v noči na ponedeljek gostili Atlanto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.