Šport > Košarka
545 ogledov

"V reprezentanco sem prišel samozavestnejši"

Druženje s člani slovenske moške košarkarske reprezentance Anže Petkovšek Vlatko Čančar ob druženju s člani košarkarske reprezentance.
V slovenski reprezentanci bo poleg Gorana Dragića, Erazma Lorbka in Anthonyja Randolpha še en košarkar, ki so ga že izbrali na naboru lige NBA.

"Odločitev, da se iz Uniona Olimpije preselim v Mega Leks je bila prava. Na koncu sezone sem imel nekaj manjših poškodb, to je preprečilo, da bi imel še boljšo sezono," je o minuli sezoni dejal 20-letni Vlatko Čančar in dodal: "Zdaj so vse misli usmerjene v reprezentanco. Ko se bo akcija z izbrano vrsto končala, se bom verjetno vrnil v Srbijo k Mega Leksu. Potem bo pa čas pokazal, kako naprej."

Čančar je bil sicer na naboru lige NBA izbran v drugem krogu, kot 49. so ga izbrali Denver Nuggets. "Slišal sem se z njimi, želeli so, da se jim pridružim še pred odhodom v reprezentanco, a se to ni zgodilo, kamp sem moral izpustiti zaradi poškodb. V kratkem se bomo tudi videli," je o stikih s klubom iz Kolorada spregovoril Primorec.

In kaj pričakuje od nastopa v reprezentanci? "Mislim, da bomo morali iti tekmo po tekmo, čas bo pokazal, kaj smo sposobni. Moja vloga? Karkoli mi bo naročil trener. Vsaka vloga bo prišla prav, da pomagam ekipi. Trener najboljše ve, kje so moje prednosti in slabosti."

Čančar je bil že lani član slovenske reprezentance, sodeloval je v kvalifikacijah. "Morda sem se letos reprezentanci pridružil z nekaj več samozavesti, saj imam za sabo kar precej igranja v Mega Leksu. Bilo mi je lažje, saj že poznam fante. Tudi trener je isti, vse skupaj je kar nekako lažje."

"Randolph je prinesel neko sigurnost v skoku, širino v napadu, saj lahko igra na položaju štiri (krilni center; op. p.) in pet (center; op. p.)," je o novem članu izbrane vrste dejal Čančar in "Nismo ga še posebej učili slovenščine, se je pa sam naučil pozdraviti z dobro jutro." Tudi mladi Slovenec sicer lahko selektorju Igorju Kokoškovu ponudi več različic igre. "Lahko igram na štirici in trojki (krilo; op. p.), se pa res raje vidim na trojki."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice