Šport > Košarka
80 ogledov

V zadnji sekundi pokorile sosede

Madžarska Slovenija KZS/Facebook
Slovenska ženska košarkarska reprezentanca je gostovanje na Madžarskem v pripravah na evropsko prvenstvo končala z novim uspehom.

Varovanke Damirja Grgića so zmagale tudi na drugem srečanju proti domačinkam v Szekesfehervarju. Tekma se je končala z 81:79 v korist Slovenije, odločilni koš za zmago pa je v zadnjem napadu dosegla Tina Trebec.

Selektor Grgić je počitek namenil Niki Barič, Sandri Piršič in kapetanki Maji Erkić. Že v prvi četrtini je priložnost za igro dobilo deset košarkaric, ki so si do prvega dvominutnega odmora priigrale tri točke prednosti. Po prvem vodstvu Madžark je sledil delni izid 10:0 in Slovenke so povedle z najvišjo prednostjo v prvem polčasu. Gostiteljice so se znova približale, končni izid po dvajsetih minutah pa je s košem v zadnji sekundi zapečatila Eva Lisec.

V 24. minuti so Madžarke po dolgem času znova povedle, vendar le za nekaj trenutkov. Z ekipno igro in številnimi razpoloženimi igralkami so slovenske košarkarice znova ušle na plus sedem. Madžarkam se je v končnici uspelo približati, nekaj sekund pred koncem pa so rezultat poravnale na 79. V zadnjem napadu je žoga prišla do Trebčeve, ki je s košem zagotovila še drugo zmago za Grgićevo četo v tem pripravljalnem obdobju.

Slovenke bodo priprave nadaljevale v nedeljo. Nov preizkus jih čaka prihodnji petek, ko bodo v Trbovljah gostovale Turkinje. Že med tednom se bosta omenjeni reprezentanci pomerili na zaprti tekmi.

Prijateljska tekma:

Madžarska - Slovenija 79:81 (12:15, 25:25, 19:23, 23:18)
Nagy-Bojdoso 16; Oblak 13 (5 sk), Trebec in Rupnik po 12.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.