Šport > Košarka
2 ogledov

V zmajih je še nekaj ognja

Košarkarji Uniona Olimpije so v 5. kolu Evrolige v dvorani Tivoli povsem nadigrali rimsko Lottomatico s 87:70. To je prva zmaga Ljubljančanov v novi sezoni Evrolige.

Ljubljančani so z zmago nad rimsko Lottomatico (87:70) še obdržali tudi možnosti za uvrstitev v Top 16. Rimljani tako prepričljivega poraza verjetno ne pomnijo od punskih vojn, Jure Zdovc pa se vsaj nekaj dni lahko počuti kot Hanibal. Do sobotne tekme v ligi NLB s Partizanom v Beogradu.

Drug obraz zmajev
Zadnje evroligaške tekme so očitno zelo razočarale navijače Uniona Olimpije, saj je bilo v ledeni dvorani Tivoli tokrat prvič kar precej praznih sedežev. Tisti, ki so se le odločili kupiti vstopnico za tekmo z Rimljani, so tokrat v prvem polčasu videli povsem drugačen obraz zmajev kot na začetku zadnjih evroligaških obračunov, ko si je četa Jureta Zdovca v prvih dvajsetih minutah kar po pravilu priigrala nekaj točk zaostanka.

Ko ni prvega strelca ...
Že uvodne minute so tudi pokazale, da bo to večer Sanija Bečirovića, ki je tako odlično nadomestil učinek prvega strelca Evrolige Matta Walsha. Sanny boy je dosegel osem od prvih devetih točk zmajev, do konca prve četrtine se je ustavil pri številki 13, do polčasa (48:28) pa pri 17. Z dvema trojkama se je ob delnem rezultatu 21:6, ki je gostiteljem uspel na koncu prve in začetku druge četrtine, izkazal tudi Vlado Ilievski. Ta je tokrat prvič v tej sezoni zaigral v Evroligi, a je po le petih minutah zahteval menjavo in se do konca srečanja ni več vračal na parket.

Dokončni potop rimske galeje je na začetku tretje četrtine s tremi zaporednimi trojkami napovedal Jaka Klobučar (57:30), Italijane pa v igro z nekaj sumljivo dosojenimi prekrški na eni in nedosojenimi na drugi strani, niso vrnili niti sodniki. Razlika se je le zmanjšala. Tokrat so bili Ljubljančani pač premočni, Rimljani pa so doživeli šele drugi poraz v tej evroligaški sezoni.

Evroliga, 5. kolo (skupina C):

Union Olimpija
: Lottomatica 87:70
Bečirović 24, Ožbolt 15, Slokar 12; Winston 18, Giachetti 10

Izjavi po tekmi:

Jure Zdovc, trener Union Olimpije: "Fantom čestitam za zmago. Odigrali smo res dobro tekmo, vsi so dali svoj delež. Fantom sem zjutraj na treningu rekel, če hočemo zmagovati v Evroligi, moramo dvigniti ritem in biti pravi od prve sekunde. S tem smo imeli na prejšnjih tekmah kar nekaj problemov, saj so menjave v večini primerov odigrale slabo ali pa smo začeli slabše. Danes smo igrali izredno dobro obrambo, zaustavili smo njihovega prvega igralca, ki se ni razigral. Na začetku smo imeli nekaj težav s skokom, a smo tudi to kasneje skontrolirali in nato tekmo dokaj mirno pripeljali do konca."

Sašo Ožbolt, kapetan Uniona Olimpije: "Tokrat smo si res želeli zmago, to pa smo dokazali tudi s pristopom. Igrali smo dobro v obrambi, še zlasti v prvem polčasu. V drugem delu smo mirno pripeljali tekmo do konca. Zaslužena zmaga v pravem trenutku."

Sani Bečirović, igralec Uniona Olimpije: "Menim, da sem odigral tako, kot se je od mene že dolgo pričakovalo. Upam, da bom to formo zadržal čim dlje in da bomo nanizali še nekaj zmag. Obramba nam je dala potrebno samozavest za napad, vsako tekmo moramo začeti, kot smo to. Ne smemo dobiti lahkih košev, v napadu pa je treba igrati sproščeno. Kakovost imamo, potrebovali pa smo takšno tekmo, da se sprostimo. To, da je bil na drugi strani moj nekdanji klub, sploh ni bilo pomembno. Vsakokrat, ko stopim na parket, želim dati svoj maksimum."

Nando Gentile, trener Lottomatice: "Zelo težko je govoriti o tej tekmi. Za Olimpijo je bila to zadnja možnost, da pride do Top 16. Tudi za nas je bila to pomembna tekma. Še posebej drugo četrtino smo začeli brez energije. Oni so se borili za vsako žogo in igrali odlično. Mi smo igrali grozno tekmo. Če želite, da govorim o tekmi, bo to težko, saj sploh nismo igrali. Niti v obrambi niti v napadu. Nič. Olimpija je dobra ekipa, ki igra moštveno in se bori."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.