Šport > Košarka
43 ogledov

Visok poraz Krke

Žiga Dimec Karpoš Sokoli/Igor Panevski
Košarkarji Krke so v 14. krogu lige Aba izgubili s Karpoš Sokoli s 56:83 (16:25, 26:40, 39:64).

Kriza Krke se nadaljuje. Novomeščani so na gostovanju v Makedoniji doživeli deveti poraz v ligi Aba, tako da zmage niso okusili že več kot en mesec oziroma šest tekem.

Karpoš Sokoli je bil zasluženo boljši. Zbirki skalpov pred domačimi gledalci v zadnjih krogih je po Budućnosti, Cedeviti in Mega Leksu obogatil s Krko, ki jo je hkrati premagal z višjo razliko, kot je izgubil uvodno tekmo sezone (81:64).

Brez prvega strelca Marka Lukovića, ki je sicer odpotoval v Skopje, vendar zaradi poškodbe ni mogel pomagati soigralcem, so bili varovanci Dejana Mihevca obsojeni na neuspeh. Niti za trenutek niso ogrozili zmage domačih; po prvi četrtini so zaostajali s 16:25, ob odmoru je bila razlika že dvomestna, vsako upanje pa so opustili proti koncu tretjega dela, ko je prednost presegla dvajset točk (59:37).

Krko do konca koledarskega leta čakajo trije slovenski derbiji in to vsi na domačem parketu. Najprej se bo dvakrat pomerila z Union Olimpijo - 21. decembra v okviru državnega prvenstva, 27. decembra v sklopu lige Aba -, 30. decembra pa jo čaka še zaostala tekma lige Nova KBM s Helios Suns.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.