Šport > Košarka
16 ogledov

Vroči Allen zrušil Lakers

1/18
Žurnal24 main
Boston Celtics so na krilih veterana Raya Allena (32 točk) in odličnega Rajona Ronda (trojni dvojček) dobili drugo tekmo finala lige NBA proti Los Angeles Lakers s 103:94 in izid v zmagah izenačili na 1:1.
NE SPREGLEJTE
V dodani galeriji ste vabljeni k ogledu nekaterih utrinkov iz druge tekme finala. Vabljeni pa ste tudi k ogledu videa, kjer je v glavni vlogi Ray Allen.

Košarkarji Bostona so na drugi tekmi finala severnoameriške lige NBA v hramu tekmecev v boju za šampionski prstan, Los Angeles Lakers, slavili zmago s 103:94 in skupni izid v zmagah poravnali na 1:1. Boston Celtics so do zmage v Staples centru prišli predvsem po zaslugi Raya Allena in njegovih 32 točk, vključno z osmimi trojkami. V Kaliforniji se je ob Allenu, ki je v finalu zadel rekordnih osem trojk, izkazal tudi Rajon Rondo, ki mu je uspel peti trojni dvojček v karieri (19 točk, 12 skokov, deset podaj).

"Ne vem, za kakšen rekord gre, ne vem, o čem ljudje govorijo. Pomembno je le, da smo prišli do zmage. Menim, da je letos naš čas in prepričan sem, da se bomo še veselili," je po zmagi dejal Allen, ki je presegel prejšnji rekord po številu zadetih trojk v finalu prvenstva NBA, ki sta ga imela v lasti Houstonov Kenny Smith (1995) in Chicagov Scottie Pippen (1997).

"Najboljše pri tem mojem trojnem dvojčku je, da smo zmagali. To je vse, za kar garamo. Če bi mi uspel trojni dvojček, pa ne bi slavili zmage, mi ne bi pomenil ničesar," pa je dejal drugi junak večera Rondo.

Pri gostiteljih se je najbolj izkazal Španec Pau Gasol, ki je zbral 25 točk, osem skokov in šest blokad. Andrew Bynum in Kobe Bryant pa sta za branilce naslova, ki so po porazu zapravili prednost domačega terena, dosegla po 21 točk. Za sedem minut je na parket stopil tudi Slovenec Saša Vujačić, ki je v statistiko vpisal tri točke ter po en skok in podajo. "Zelo smo se borili, da bi se vrnili v igro, a nam žal ni uspelo. Prevečkrat smo jim na lahek način pustili do koša in v obrambi igrali res slabo. Je, kar je. Zdaj moramo z dvignjenimi glavami v Boston in tam zmagati," je dejal Bryant.

Boston bo v boju za šampionski prstan gostil naslednje tri tekme; tretja tekma bo na sporedu v torek.

Liga NBA, finale, druga tekma:


Los Angeles Lakers : Boston Celtics 94:103 /1:1/
Gasol 25, Bryant in Bynum 21, Vujačić 3; R. Allen 32, Rondo 19, Perkins 12

* v poševnicah je izid v zmagah

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.