Šport > Košarka
19 ogledov

Vujačić zadel in Lakers so prvaki!

NBA finale 2010 zadnja Lakers prvaki Celtics
1/32
Žurnal24 main
11 sekund pred koncem je Saša Vujačić zadel oba prosta meta in Los Angeles Lakers so z zmago 83:79 šestnajstič postali prvaki lige NBA. V finalu sezone 2009/2010 so s 4:3 premagali Boston Celtics.
Lakers so postali prvaki šestnajstič, njihov trener Phil Jackson enajstič, Kobe Bryant pa petič. Bryant je bil izbran za MVP-ja finala. Lakers so postali prvaka ekipa po osmih letih, ki je ubranila naslov prvaka.

Boston Celtics so bili tri četrtine boljši nasprotnik (sredi tretje so vodili tudi že za 13 točk), nakar so Los Angeles Lakers s fanatično obrambo v odločilni četrtini povsem onemogočili največjega rivala in šestnajstič v zgodovini postali prvaki lige NBA. Ko se je začela zadnja minuta, so Jezerniki vodili za šest. Rasheed Wallace je zadel trojko in znižal na tri točke zaostanka. 11 sekund pred koncem so Kelti naredili osebno napako nad slovenskim košarkarjev Sašo Vujačićem, ki do tistega trenutka ni imel še niti točke. A Vujačić je ostal miren in zadel oba prosta meta za vodstvo 83:79. To je bil tudi končni rezultat sedme tekme finala sezone 2009/2010 in lahko se je začelo veliko zmagoslavje v Staples Centru.

V galeriji poglejte, kako so Bryant, Vujačić in soigralci proslavljali naslov prvaka. Solz sreče ni zadržal niti Bryant. Poglejte v dodanem videu.

Kobe Bryant in Pau Gasol sta tekmo začela zelo slabo, a odlično končala. Prvi je imel na koncu 20 točk in 15 skokov (iz igre je zadel le šest metov iz 24 poizkusov), drugi pa je za dvojnega dvojčka zbral 19 točk in kar 18 skokov. Vendarle pa je bil najzaslužnejši za zmago Lakersov Ron Artest, ki je bil s 23 točkami najboljši strelec in je bil tisti, ki je Jezernike obdržal v igri v prvem polčasu. Morda bi se tekma končala drugače, če ne bi znova zatajil met Raya Allena (zadel je le tri mete iz igre, imel pa 13 poizkusov). Za zmago je bil morda odločilen skok: Lakers so jih imeli 53 (od tega 23 v napadu), Celtics le 40.

To naslov prvaka je najslaši. Vedno je najlepše premagati Celtics.
Kobe Bryant
"To naslov prvaka je najslaši. Vedno je najlepše premagati Celtics," je bil presrečen Bryant, ki je pokal Larryja O'Briena dvignil petič in lovoriko za MVP-ja Billa Russlla (prav iz rok Russlla) drugič zapored. "Brez Gasola nam ne bi uspelo. Sam sem si danes preveč želel zmagati, zato mi ni šlo." Kaj kmalu po koncu tekme pa je že postalo aktualno vprašanje, ali bo trener Phil Jackson nadaljeval kariero. "Phil ve, da si ga zelo želim videti na klopi tudi naslednje leto. Lahko gremo po tretji zaporedni naslov." "O nadaljevanju trenerske kariere se bom odločil v enem tednu," je dejal Jackson in se za podporo zahvalil navijačem, ki so bili na nogah večji del zadnje tekme.

Poglejte vrhunce tekme, med njimi sta tudi oba zadeta prosta meta Vujačića:

Liga NBA, zadnja tekma finala:

Los Angeles Lakers : Boston Celtics 83:79  /4:3/

*v poševnicah je izid v zmagah in Lakers so prvaki

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.