Šport > Košarka
1 ogledov

Walsh želi ostati zmaj

Matt Walsh si želi ostati v Olimpiji. (Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Po porazu Uniona Olimpije proti CSKA-ju v košarkarski Evroligi smo se pogovarjali z Mattom Walshem.

Kakšno je vaše mnenje o tekmi proti CSKA?
Sploh ne bi smela biti tako izenačena končnica. Vodili smo za deset, enajst točk in tega resnično ne bi smeli dovoliti. Nekako nismo zdržali. To se nam dogaja že vso sezono, zlasti v naši dvorani. Karkoli je že razlog, nam ga ni uspelo odpraviti, zato sem zelo razočaran. Lepo bi bilo Evroligo končati z zmago na domačem parketu. Kljub temu nas čaka še ena tekma in upam na uspeh v Rimu. Potrudili se bomo po najboljših močeh.

V zadnjih sekundah podaljška ste namerno zgrešili prosti met ...
Seveda sem namerno poskušal zgrešiti, saj smo štiri sekunde pred koncem zaostajali za dve točki. Poskušal sem zadeti prvi obroč. To sem želel storiti hitro, da bi presenetil tekmeca. Na žalost sem žogo vrgel prekratko. Zdaj se ne da narediti nič, takšno je pač življenje.

Ostajate v Olimpiji tudi po koncu Evrolige?
Ostal bom, dokler si bodo pri Olimpiji želeli mojih storitev. Kolikor vem, naj bi ostal.

Pred novim letom in letos ste imeli težke treninge. Kaj ste poskušali popraviti?
Trenirali smo res zelo trdo. Nismo se osredotočili le na eno, saj je treba odpraviti kar nekaj stvari. Nemogoče je na primer vaditi, kako zaključiti tekme. Nekateri moramo prevzeti odgovornost, a tega na primer proti CSKA in Maccabiju nismo storili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.