Šport > Košarka
1 ogledov

Z zmago ohranjajo upanje

Jasmin Hukić in Aleksandar Džikić želita zmago za slovo od Tivolija. Žurnal24 main
Košarkarji Uniona Olimpije bodo proti Virtusu iz Bologne v četrtek iskali četrto evroligaško zmago. Minimalne možnosti za uvrstitev med 16 najboljših klubov Evrope še obstajajo.

Košarkarji Uniona Olimpije bodo v četrtek gostili bolonjski Virtus, izbranci Aleksandra Džikića pa za ohranitev minimalnih možnosti za preboj med 16 ekip tekmovanja nujno potrebujejo zmago. "Že na začetku sezone smo vedeli, da bo za preboj v Top 16 potrebna domača zmaga proti Virtusu. Čeprav so naše možnosti za napredovanje zelo majhne, moramo v uspeh še vedno verjeti. Naša igra je boljša iz tekme v tekmo, skupaj pa smo stopili tudi kot ekipa. Verjamem, da imamo dovolj kvalitete za zmago proti Italijanom," je povedal ljubljanski ostrostrelec Jasmin Hukić. Ta bo velik adut ljubljanske ekipe tudi na srečanju proti Virtusu. Dobro formo je pokazal v zadnjem kolu lige NLB, ko je proti Crveni zvezdi dosegel 25 točk, kar petkrat pa je bil uspešen pri metu za tri točke.

Goran Dragić je v dobri formi. © SPS

 
Zmaji so v prvih treh kolih Evrolige dvakrat zmagali na domačem parketu, v naslednjih devetih pa zabeležili le še eno zmago. Še manj uspešni so bili košarkarji Virtusa, ki se v zadnjih šestih tekmah niso veselili uspeha, nazadnje pa je proti njim klonil prav Union Olimpija. Zaradi slabih rezultatov je bil odpuščen tudi trener Stefano Pillastrini , zamenjal pa ga je Renato Pasquali . Slednji bo svoj debi doživel prav proti ljubljanskemu moštvu.

"Problemi Virtusa so pravzaprav že preteklost, saj so zadnje srečanje že odigrali v popolni postavi. Zamenjan je bil tudi trener, kar precej govori o ambicijah kluba. Pričakujem, da bo Virtus v Ljubljani prikazal dobro igro," meni prvi trener Olimpije Aleksandar Džikić. Ta je pred nocojšnjim srečanjem še povedal: "To je za nas zelo pomembna tekma, že zaradi tega, ker zadnjič igramo pred domačimi gledalci. Od ekipe pričakujem borbeno in pogumno igro, vse ostalo pa bo potem prišlo samo od sebe."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.