Šport > Košarka
20 ogledov

Za minimalno plačo Shaq v Boston

Spletno stran Boston Celticsov že krasi fotografija Shaqa v zelenem. (Foto: Celt Žurnal24 main
Štirikratni prvak Shaquille O'Neal bo v naslednji sezoni (svoji 19.) do 18. naslova prvaka pomagal Boston Celticsom. Moštvo je v sredo potrdilo podpis pogodbe. Dobival naj bi minimalno veteransko plačo.
"Če bomo v finalu spet igrali sedmo tekmo, bomo zelo veseli, da bo v naši ekipi Shaq," je dejal solastnik Celticsov, Wyc Grousbeck. Če se je po zadnji sezoni govorilo, da je s to generacijo Bostona konec, pa zdaj kaže, da bodo resen kandidat za naslov prvaka. Rondo, Allen, Pierce, Garnett in oba O'Neala, če bodo vsi v optimalni formi, bodo strah in trepet tekmecev. "Navdušen sem. Shaq bo za nas velik plus, da zapolnimo praznino pod košem. Je zadnji košček v sestavljanki, da bomo konkurenčni tudi v naslednji sezoni," pa meni trener Doc Rivers.

"Ne zgodi se vsak dan, da lahko na svoj seznam igralcev dodaš igralca Shaqovega kalibra," je dejal športni direktor Boston Celticsov, Danny Ainge. "Njegove izkušnje povedo vse. Mislimo, da je pravi za naš roster." Pri 38 letih bo tako trikratni prvak z Los Angeles Lakers in enkratni z Miami Heati po enoletni neuspešni avanturi pri Cleveland Cavaliersih za zaključek svoje bogate kariere oblekel zeleni dres rekorderjev po številu naslovov prvaka, Celticsov. Moštvo iz Nove Anglije podrobnosti o pogodbi ni razkrilo, a kot piše Boston Globe, gre za dveletno pogodbo, po kateri bo priljubljeni Shaq dobil le minimalno plačo za veterana – 1,4 milijona dolarjev na sezono.

Boston Celtics so centra iskali zaradi poškodbe Kendricka Perkinsa, ki bi bil lahko odsoten vse do februarja. Pričakovati je, da si bo v prvi polovici sezone Shaquille delil minutažo s še enim novincem pri Celticsih Jermainom O'Nealom in ljubljencem navijačev iz bostonskega Gardna Glenom Davisom, nakar bo po vrnitvi Perkinsa prvič v svoji karieri "le" adut s klopi. Pred O'Nealom je naporno poletje, saj se mora po lanski poškodbi in operaciji vrniti v boljšo formo, kot pa je bil v minuli končnici. Prvi izbor Orlando Magicov iz leta 1992 prvi preizkus čaka že na prvi dan nove sezone, ko bodo Celtics gostili LeBrona Jamesa, Dwyana Wada in Chrisa Bosha – nove Heate.

V zadnji sezoni je imel Shaq najslabše povprečje v svoji 18-letni karieri: 12 točk, 6,7 skoka in 1,2 blokade na 53 tekmah. S Cavaliers je v končnici izpadel prav proti Celticsom.

O'Neal tako novega moštva ni izbral zaradi denarja, temveč ker si želi petega prstana in skleniti kariero v enem od največjih klubov na svetu. "Igral sem proti Paulu Pierceu, Rayu Allenu, Kevinu Garnettu, Rajonu Rondu in Jermainu O'Nealu. Zdaj bo nekaj posebnega, ko jih bom lahko imenoval za soigralce," je ponosno pripovedoval še danes eden najbolj priljubljenih igralcev v ligi NBA. "Komaj čakam, da pridem v Boston in začnem lov na še en naslov prvaka." Celtics so svojega 17. osvojili leta 2008, ko so v finalu premagali Los Angeles Lakers, medtem ko so v zadnji sezoni proti tej isti ekipi finale izgubili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.