Šport > Košarka
2320 ogledov

"Zakaj mislite, da Luka ni mogel igrati s Smithom?"

luka dončić Instagram
Nekdanji NBA zvezdnik je pojasnil, kako se je Luka Dončić znašel na položaju organizatorja igre in zakaj so v Dallasu morali odsloviti Dennisa Smitha Jr.

Gilbert Arenas, nekdanji NBA-jevec v povprečjem več kot 20 točk na tekmo, trikratni udeleženec All-Star tekme in član druge NBA peterke (2007), je pojasnil, zakaj višina igralca ni odločilnega pomena za njegovi igralni položaj.

V obrazložitvi se je oprl na primer Luke Dončića, ki z 201 centimetrom sodi med višje organizatorje igre v ligi.

Luka Dončić Dobra novica Šport Slovenski ljubitelji košarke si že manejo roke

gilbert arenas | Avtor: Print Screen Print Screen
"Igralni položaj določajo veščine. Pozicija je izhodišče na podlagi višine, a spretnost je tista, ki določa, kje bo košarkar igral. Če se igralec, ki v višino meri 203 centimetre, dobro znajde na "enki" (organizator igre, op. a.), potem bo igral na 'enki'. Žoga bo v rokah igralca z dobrim pregledom," je pojasnil nekdanji član Golden State Warriors, Washington Wizards, Orlando Magic in Memphis Grizzlies.

Prav pregled nad igriščem je ena od najbolj opevanih kvalitet slovenskega čudežnega dečka, ki pa za razliko od marsikaterega drugega igralca ni omejen na eno igralno pozicijo. Prav zaradi te "omejenosti" je moral Dallas zapustiti Dennis Smith Jr., njegov odhod pa je bil neposredno povezan z Dončićem.

Jimmy Butler, Goran Dragić (Pre)dolg jezik Šport "Igralci, kakršen je Butler, niso zaželeni"

"Zakaj mislite, da Luka Dončić ni mogel igrati na "dvojki" (branilec, op. a.) ob Dennisu Smithu Jr? Dennis Smith je organizator igre, ki ne zna igrati na položaju branilca. Luka lahko igra na obeh. Zaradi tega so se morali znebiti Smitha in pripeljati nekoga drugega, ki bo lahko igral na obeh položajih. Na 'enki' imajo košarkarja, ki lahko zaseda pozicije ena do tri. Na tem se da graditi. Luka preigrava in podaja kot 'enka', zadeva kot 'dvojka' in skače kot 'trojka', zato je žoga v njegovih rokah," je dodal Arenas.

vlatko čančar Preobrazba Šport Čančar neprepoznaven, tudi v Denverju šokirani
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.