Šport > Košarka
134 ogledov

Zato se za Dragića ne gre bati

goran dragić Profimedias
Nastop Gorana Dragića na Eurobasketu 2017 po mnenju košarkarskega strokovnjaka Ire Windermana z vidika fizične obremenitve ne bi smel predstavljati nobenih težav.

Nedavno je slovenske medije obkrožila novica, da bo Anže Kopitar izpustil prihajajoče svetovno prvenstvo v Franciji.

Zvezdniku hokejske lige NHL je tako svetovala ekipa Los Angeles Kings, sam pa je priznal, da po težki in psihološko naporni sezoni potrebuje počitek.

Če je hokejski selektor Nik Zupančič ostal brez pomembnega člana ekipe, pa bo košarkarski selektor Igor Kokoškov na prihajajočem Eurobasketu lahko računal na usluge prve zvezdnika Gorana Dragića.

Ekipa Miami Heat na udeležbo prvega organizatorja igre na prvenstvu stare celine ne bo imela nobenih pripomb, meni novinar Sun Sentinela in analitik Dragićeve vročice Ira Windermand. Ta je na temo reprezentačne košarke in nezahtevnosti evropskega tekmovanja spregovoril v rubriki "Vprašajte Iro".

"Možnosti Slovenije so minimalne"

"Goran je prav nastopu v kvalifikacijah za EuroBasket 2017 pripisal dobro formo na začetku sezone. Ne precenjujte tekmovanja, ki se začne šele 31. avgusta, kar pomeni, da bo imel dovolj časa za okrevanje. Poleg tega, z vsem spoštovanjem do njegove reprezentance, so možnosti Slovenije za preboj v zadnje kroge tekmovanja minimalne. Najtežji del bodo potovanja, ki bi jih moral opraviti tudi z ekipo. Kolikor je meni znano, je evropsko prvenstvo manj stresno za telo kot vožnja z banano (čoln, op. a.),'' je zapisal Winderman.

Dragić ima za seboj eno najboljših sezon v karieri, v kateri je izenačil svoj rekord po točkah na tekmo (20,3), temu pa je dodal še 5,8 podaje in 3,8 skoka.

Največji napredek je naredil pri točkah, saj je povprečno dosegel 6,2 več v primerjavi s tekmami rednega dela sezone 2015/2016 (20,3 > 14,1).

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.