Šport > Košarka
484 ogledov

"Želim prepričati vse, da še lahko igram"

druženje s člani slovenske moške košarkarske reprezentance Anže Petkovšek Erazem Lorbek ob druženju z novinarji na vlaku iz Ljubljane proti Celju.
"Mislim, da sem na pravi poti," pravi Erazem Lorbek, ki je v preteklosti že blestel na evropskih prvenstvih. Po dolgotajni odsotnosti z igrišč zdaj želi prepričati selektorja, da ga uvrsti med dvanajsterico, ki bo zaigrala na tokratnem EuroBasketu.

"Občutki so super. Po kar nekaj časa sem odigral prvo tekmo, na igrišču sem se počutil v redu," je dejal Erazem Lorbek, ki se je v zadnjem trenutku znašel na seznamu selektorja Igorja Kokoškova, v zadnjih treh letih pa ni igral zaradi težav s poškodbami. V nedeljo je proti ruski univerzitetni izbrani vrsti odigral 12 minut in zbral dve točki, dve asistenci in en skok.

"Vse skupaj je zdaj delovno, zelo delovno. Imam veliko dela. Tako pred in po treningu. Imam prilagojen program. To pomeni, da imam več prostora za svojo fizično pripravo, nato pa se ekipi pridružim na popoldanskem treningu, ki je najbolj pomemben. Neke filozofije pravzaprav ni. Zjutraj imam program, kjer se posvetim fizični pripravi, zvečer pa ekipni igri," je dejal 33-letni košarkar, ki je bil pred osmimi leti izbran v najboljšo peterko evropskega prvenstva, Slovenija pa je na Poljskem leta 2009 osvojila četrto mesto. To je najboljša slovenska uvrstitev na EuroBasketih.

"Stvari so zdaj podobne kot pred leti, ko sem redno igral. Trudim se, da bi dobil vsako minuto na parketu. Vsak trening si želim dati čim več od sebe in se tako na najboljši način pripraviti na tekme. Želim si prepričati selektorja, da me izbere med 12 košarkarjev za EuroBasket," pravi Lorbek.

druženje s člani slovenske moške košarkarske reprezentance "Kolajna je realna" Šport Randolph: Slovenija je čudovita druženje s člani slovenske moške košarkarske reprezentance Eurobasket Šport Goran Dragić: Končno!

"Seveda sem bil v teh treh letih lačen košarke. Vseskozi sem sicer spremljal košarko, gledam praktično vse tekme. Že kar nekaj časa se želim vrniti v pogon, to ni zdaj kar instantna odločitev zaradi reprezentance. Najprej sem poskusil v San Antoniu, nato v Cantuju in še Limogesu. Želel sem si biti v ekipi in igrati. Treniral sem že z moštvi, a se nato nisvo dogovorili za podpis pogodbe. V tem času sem napredoval v rehabilitaciji, v fizični pripravljenosti in dokler bo tako, bom poskušal vso reč izpeljati, da znova zaigram klubsko košarko. Trenutno je edini cilj, da se vrnem na igrišče in zaigram z ekipo ter dokažem, da je to to. V bistvu želim prepričati vse, da še lahko igram. To sem že poskušal po prihodih v omenjene klube, a se nekako ni vse zložilo. Moje mnenje je, da bi lahko igral, če bi me uvrstili v moštvo. Težko je v enem dnevu nekoga prepričati, če nimaš na voljo pravega časa. Malce te pogledajo, ti dajo nekaj šprintov in podobno. Moram delati naprej in poizkušati, mislim, da sem na pravi poti. Najprej se želim le vrniti, nato pa bom videl situacijo. Igranje za reprezentanco je zame zelo dobro, gre za vrhunsko ekipo, odlične igralce. Marsikaj lahko naredim tu in napredujem," je povedal krilni center, ki je leta 2010 z Barcelono postal tudi evrospki prvak.

Slovenija Rusija univerzitetna ekipa Priprave na EP Šport Dončić in Randolph prva strelca ob gladki zmagi

"Obupoval v tem obdobju nisem, saj sem ob rehabilitaciji čutil nek napredek. In potem pač kar nekako nadaljuješ. Zanima me, kako daleč lahko pridem," je svojo filozofijo v triletnem izostanku z igrišč raložil pred leti eden najboljših krilnih centrov v Evropi. Med drugim je bil izbran tudi v prvo peterko Evrolige (2012), v prvo peterko španske lige (2012), imenovan pa je bil tudi za najkoristnejšega igralca finala španskega prvenstva (2012). Še dvakrat je bil izbran v drugo peterko Evrolige (2009, 2010), leta 2005 pa imenovan za vzhajajočo zvezdo tega tekmovanja. To nagrado je letos sicer prejel njegov reprezentančni kolega Luka Dončić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice