Šport > Košarka
15 ogledov

Zmaga Udrihovih Kraljev

Beno Udrih pri San Antonio ni dobil priložnosti, zdaj jo v Sacramentu izkorišča Žurnal24 main
Ponedeljkov večer v košarkarski ligi NBA je zaznamovala zmaga Miamija nad Phoenixom. Slovenske barve je zastopal Beno Udrih, ki je s Sacramentom premagal Milwaukee.
 

Liga NBA

Philadelphia : Houston 100:88
Orlando : Atlanta 87:98
New York : Dallas 89:99
Phoenix : Miami 113:117
Sacramento : Milwaukee 96:93

V Sacramentu ste se na eni najbolj napetih tekem v zadnjem obdobju pomerili ekipi Sacramento Kings in Milwaukee Bucks . V zadnji četrtini sta se moštvi v vodstvu zamenjali kar desetkrat, po 48 minutah igre pa so se zmage z rezultatom 96:93 veselili Kingsi. 52 sekund pred koncem je za vodstvo z 95:93 zadel Ron Artest , v naslednjem napadu je Brad Miller ukradel žogo, John Salmons je zmago potrdil 14 sekund pred iztekom igralnega časa z zadetim prostim metom. Prvi strelec Kraljev je bil prav Salmons z 22 točkami, pri Bucksih pa Michael Redd , ki je v zadnjih sekundi s trojko skušal izsiliti podaljšek, dosegel je 24 točk. Slovenski košarkar pri Sacramentu Beno Udrih je v 31 minutah na parketu dosegel 14 točk, sedemkrat skočil ter imel tri podaje. Miller je s 17 točkami presegel mejnik 7000 točk v karieri igralca v profesionalni ligi NBA.

Dirk Nowitzki - 36 točk. © Reuters

 
Na gostovanju v Arizoni je ena najslabših ekip sezone Miami Heat premagala najboljšo napadalno ekipo Phoenix Suns . Končni rezultat 113:117 je z izjemnimi zadnjimi štirimi minutami srečanja priboril Dwyane Wade , v njih je prispeval 10 točk. Wade je bil z 31 točkami in šestimi asistencami tudi prvi igralec tekme. Šest igralcev od sedmih, ki so za Vročico stopili na parket, je doseglo dvomestno število točk, od tega trije dvojnega dvojčka: Shaquille O`Neal (18 točk in 11 skokov), Udonis Haslem (21 točk in 12 skokov) ter Dorell Wright (16 točk in 12 skokov). Miami je imel za šele šesto sezonsko zmago 59 odstotni met in je prvič letos zmagal na dveh zaporednih tekmah. Phoenix se je v igro skušal vrniti s petimi poskusi za tri točke v zadnji minuti, a Steve Nash in Grant Hill sta bila neuspešna. Sedem igralcev Sonc je doseglo dvomestno število točk, Raja Bell , Amare Stoudemire , Shawn Marion in Hill so jih dali vsak po 19, Nash 11, imel pa je še 14 podaj, a to je bilo premalo za 17 zmago v sezoni.

Na preostalih treh srečanjih ponedeljkovega večera je Dallas z 99:98 zmagal na gostovanju v New Yorku . Z najboljšim strelskih učinkom sezone, s 36 točkami, se je znova dokazal Dirk Nowitzki . Atlanta je presenetila Orlando in ga premagala z rezultatom 98:87. Najboljši igralec tekme je bil s 25 točkami in 16 skoki Josh Smith . Z 100:86 je Philadelphia nadigrala Houston , pri čemer je bil za tretjo zaporedno zmago najzaslužnejši Andre Miller s17 točkami in 12 asistencami.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.