Šport > Košarka
16 ogledov

Zvezde na Vzhod, Dragić v Rockets!

1/21
Žurnal24 main
V ligi NBA se je končal prestopni rok. Glavna zgodba je prestop Carmela Anthonyja. Deron Williams je že Net. Trgovali so tudi Celtics in Thunder. Goran Dragić pa odhaja v Houston Rockets!

Glavna značilnost lanskih poletnih in letošnjih zimskih prestopov v ligi NBA je, da klubi iz majhnih mest oziroma iz majhnih tržišč izgubljajo svoje zvezdnike. Ti odhajajo v velika mesta oziroma v klube z več tradicije in večjim tržiščem. Začelo se je z odhodom LeBrona Jamesa iz Clevelanda v Miami, Chrisa Bosha iz Toronta v Miami, pa Carlosa Boozerja iz Salt Lake Cityja v Chicago in Amareja Stoudemira iz Phoenixa v New York. Zdaj pa sta Carmelo Anthony in Chauncey Billups zapustila Denver in bosta igrala v New Yorku, Deron Williams pa Salt Lake City (sicer edini ne na svojo željo) menja za Jersey City oziroma New York, kamor se bodo čez dve leti preselili Nets.

Druga značilnost večine zadnjih prestopov je selitev all-star igralcev iz klubov zahodne konference v moštva vzhodne konference. Še lani je bilo na Zahodu 10 močnih ekip, konkurenčnih za končnico, in le tri res močne na Vzhodu. In danes? Na Vzhodu bodo za prstan v naslednjih sezonah konkurirali: Celtics, Magici, Heati, Bulls, Knicks, morda tudi Hawks in Nets. In še tretja skupna točka: Heat, Nets in Knicks so se bili pripravljeni odreči mladim talentom, svojim visokim izborom na zadnjih naborih (Michael Beasley, Derrick Favors, Danilo Gallinari ...), da bi dobili all-star igralce.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.