Šport
44 ogledov

"Lahko ponovimo SP v Španiji, če ..."

Kavtičnik Mačkovšek Slovenija Rusija SP svetovno prvenstvo v rokometu 2013 Barce EPA
"Po mojem mnenju imamo konje za dirko in če bomo pravi, se nimamo koga bati," je bil po objavi seznama kandidatov za nastop na rokometnem svetovnem prvenstvu v Katarju odločen slovenski selektor Boris Denič.

"Naš primarni cilj je uvrstitev v kvalifikacije za olimpijske igre. Kot pravi športniki se bomo z vsemi močmi trudili, da ta cilj izpolnemo.Menim, da imamo prave konje za dirko in če bomo pravi, se nimamo koga bati. Upam, da bodo fantje zadržali formo iz klubov, in bomo lahko tudi v Katarju prikazali rokomet na najvišjem nivoju," je o ciljih pred bližnjim pričetkom priprav za nastop na svetovnem prvenstvu v Katarju povedal Boris Denič.

Bodo že na prvih pripravljalnih tekmah zaigrali vsi razpoložljivi igralci?
Večina fantov ima v svojih klubih nosilno vlogo, zato bomo morali biti pri načrtovanju dela na pripravah zelo previdni. Fantov pač ne smemo še dodatno izžeti, tako da bodo predvsem najbolj obremenjeni izpustili prvi pripravljalni tekmi v Celju.

Kdaj boste skrčili spisek na 21 imen?
Prvi rez bom naredil v začetku januarja, ko bom imel na razpolago že vse igralce. Na turnirju na Danskem bomo predvidoma zaigrali v popolni postavi. Glede na naš način igre bodo morali biti vsi optimalno fizično pripravljeni.

Se navijači lahko nadejajo ponovitve četrtega mesta iz Španije?
Naši rokometaši igrajo v top evropskih klubih. Tudi mlajši rokometaši so že odigrali skoraj šestdeset tekem v državnem dresu, tako da imamo sedaj pravo mešanico mladosti in izkušenj. Če bomo pravi, se lahko ponovno zavihtimo zelo visoko. Težavnost poti do najvišjih mest bo v veliki meri odvisna tudi od razpleta v skupinskem delu. Eno so naše želje, drugo je pa realno stanje. Vse je povezano s skupinskim delom. Če bomo osvojili prvo mesto v skupini, lahko ponovimo uspeh iz Španije. Če ne osvojimo prvega mesta v skupini, potem bo pot precej težja.

Ima reprezentanca dovolj kakovosti za najvišja mesta? 
Vse je odvisno od nas samih. V Španijo smo se odpravili odločni, na prvenstvu pa smo razmišljali o vsaki tekmi posebej. Skušali bomo osvojiti prvo mesto v skupini in nato napadati naprej. Nimamo kaj skrivati, saj imamo kakovostno reprezentanco. V tem trenutku je izbor zelo kakovosten, v ozadju pa imamo še nekaj mlajših, ki bodo morda v prihodnosti igrali pomembne vloge v izbrani vrsti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.