Šport
16 ogledov

Lastniki podpisali, igralci še oklevajo

roger goodel nfl komisar EPA
Lastniki moštev lige NFL so podpisali novo desetletno kolektivno pogodbo, a da bi se večmesečni lockout, ki ogroža začetek nove sezone, končal, morajo zdaj to storiti še igralci. Ti še oklevajo. "Igrali bomo nogomet. Pogovarjamo se le še o malenkostih."

Lastniki klubov lige ameriškega nogometa NFL so z 31 glasovi za in nobenim proti (glasovanja se je vzdržal lastnik Oakland Raidersov) potrdili novo desetletno kolektivno pogodbo. "Z veseljem oznanjamo, da so klubi potrdili dolgoletno pogodbo z igralci. Ta vsebuje veliko pozitivnih sprememb, ki so bile sprejete z veliko kompromisa in so v prid tako igri kot igralcem," je po četrtkovem srečanju lastnikov v Atlanti oznanil komisar lige Roger Goodell.

Da bi bila pogodba sprejeta in tako lockout po dobrih štirih mesecih končan, morajo zdaj podpisati še igralci. Ti so glasovanje prestavili tako v sredo kot v četrtek. "Naj vas novinarska konferenca ne navduši preveč. Lastniki so podpisali pogodbo, ki je igralci nismo videli," je tvital Vonnie Holliday (Washington Redskins). Vsak igralec je seveda res ni videl, odloča predsednik združenja igralcev in peščica najbolj vplivnih igralcev. "Sporazuma med NFL-om in igralci za zdaj še ni," je sporočil predsednik združenja igralcev DeMaurice Smith.

"Zdi se, kot da so nas potisnili v kot. Nismo še uspeli preučiti celotne pogodbe," je dejal Donte Stallworth (Baltimore Ravens). "Želimo se le prepričati, da je vse spisano pošteno. Vsi si želimo, da bi se sezona začela pravočasno." To se bo najbrž zgodilo, je pa zdaj že jasno, da bo odpadla prva tekma predsezone med Chicago Bears in St. Louis Rams, ki bi morala biti sedmega avgusta (ostale tekme predsezone – od 11. avgusta naprej – za zdaj niso odpovedane).

Da optimizem za vse ljubitelje ameriškega nogometa res velja, pričajo naslednje izjave. "Resnično verjamem, da je ta pogodba poštena. Najboljša novica je, da navijačem deset let ne bo treba poslušati o teh zadevah," je dejal lastnik New York Giantsov, John Mara. "Igrali bomo nogomet. Pogovarjamo se le še o malenkostih," je povedal Kirk Morrison (Jacksonville Jaguars). Greg Olsen (Chicago Bears) pa je tvital: "Osebno mislim, da bomo igralci potrdili pogodbo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.