Šport
1496 ogledov

"Le kdo bi si to mislil?"

Uroš Bregar Slovenija Španija EP v rokometu EPA
Slovenske rokometašice so zabeležile še drugo zmago na svetovnem prvenstvu.

Po senzacionalni zmagi nad Francijo in tesnim porazom z Romunijo je slovenska izbrana vrsta na tretji tekmi skupine A na svetovnem prvenstvu premagala Angolo z 32:25 in se tako že prebila med 16 najboljših reprezentanc tekmovanja.

 "Zelo me veseli, da smo v drugem polčasu dvignili raven naše igre in predvsem izboljšali obrambo, obenem pa tudi izkoristili priložnosti, ki smo jih zapravili v prvem delu igre. Veseli me, da igramo borbeno, da se dobro gibamo v obrambi in si želimo uspeha. Kdo bi si mislil, da bomo imeli po treh tekmah dve zmagi in gol razliko +5? Na ta dekleta sem res zelo ponosen," je po drugi zmagi pomlajene izbrane vrste dejal selektor Uroš Bregar.

rokomet, Slovenija Nova zmaga Šport Slovenija že med 16 najboljših na SP

Slovenke se bodo v skupinskem delu tekmovanja sicer pomerile še s Paragvajem in Španijo, nato pa se bodo najboljše iz skupine A pomerile z najboljšimi iz skupine B, kjer nastopajo Norvežanke, Čehinje, Švedinje, Poljakinje, Madžarke in Argentinke.

"Na tokratni tekmi so bile najpomembnejši obramba, borbenost in dejstvo, da smo zaprle sredino ter s tem Angoli nismo pustile lahkih zadetkov. Dobro smo izvajale protinapade in se hitro vračale v obrambo ter na splošno pokazale velik ekipni duh in dokazale, da lahko igramo proti vsakomur. Danes se bomo malce poveselili, nato pa se že začne priprava na tekmo proti Paragvaju," je dejala Alja Koren, ki je imela proi Angoli znova ključno vlogo v slovenski obrambi.

Uroš Bregar Slovenija Španija EP v rokometu Kakšna zmaga! Šport Senzacija Slovenk za uvod SP
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.