Šport
1836 ogledov

Le kdo rabi soigralce, podal samemu sebi

Marcus Mariota
Začela se je končnica lige NFL.

Tennessee Titans in Atlanta Falcons so se uvrstili v drugi krog lige ameriškega nogometa NFL. Obe moštvi sta slavili v gosteh, prvi so po velikem preobratu premagali ekipo Kansas City Chiefs z 22:21, Falconsi pa so bil v Kaliforniji boljši od Los Angeles Rams s 26:13.

Na dvoboju v Kansas Cityju so gostitelji dobili prvi polčas z 21:3, a se je njihova igra v napadu povsem zaustavila v drugem polčasu. Razlog za to je bila tudi poškodba tight enda Travis Kelceja, ki je ob koncu druge četrtine utrpel pretres možganov in ni mogel nadaljevati s tekmo.

V prvem polčasu napadalno povsem nenevarni gostje pa so odlično zaigrali v napadu, do prvega touchdowna pa so prišli že v prvem drivu. In to z obilico sreče. Eden izmed branilcev je blokiral podajo Marcusa Mariote, a se je žoga temu odbila nazaj v roke za skok v zaključni del igrišča.

Naslednji napad domačih se je zaključil s poizkusom field goala z 49 jardov, a je žoga po udarcu Harrisona Butkera končala v vratnici, gostje pa so tako imeli lepo izhodišče za nov napad. Na začetku četrte četrtine je do touchdowna prišel Derrick Henry, popolen preobrat pa je dokončal Eric Decker,  ki je ujel 22 jardov podajo Mariote. Domači so imeli še priložnost za zmago, a jim ni uspelo, Albert Wilson ni uspel ujeti natančne podaje. To je bil že šesti zaporedni domači poraz Chiefs  končnicah.

Tennessee še čaka na tekmeca v drugem krogu, o tem bo odločala tekma med ekipama Jacksonville Jaguarsa in Buffalo Bills. Ob zmagi Jaguarjev se bodo Titans v gosteh pomerili z branilci naslova New England Patriotsa, ob uspehu Bills pa jih čaka gostovanje pri Pittsburgh Steelers.

Dvoboj med Rams in lanskimi udeleženci Super Bowla, Falcons so izgubili po neverjetnem preobratu, je bil manj zanimiv. Gostje so dominirali, prvo četrtino so dobili s 6:0, dvakrat je bil z field golom natančen Mark Bryant,  po touchdownu Devonta Freemana pa se je na semaforju že izpisal rezultat 13:0. Rams so sicer kasneje približali le na tri točke zaostanka, a je nato Bryant z novima streloma iz polja poskrbel za 19:10. Ko je Julio Jones ujel podajo Matta Ryana za nov touchdown je bil dvoboj odločen.

Atlanta se bo naslednji konec tedna pomerila s Philadelphia Eagles.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.