Šport
102 ogledov

Makedonci zagodli Norvežanom

Michal Jurecki EPA
V današnjih tekmah drugega dela na evropskem prvenstvu v rokometu na Poljskem so domači rokometaši pričakovano z 32:27 (19:13) premagali Belorusijo, Makedonija pa je presenetila Norveško in dobila točko za 31:31 (17:13).

Makedonija, ki je bila pred tekmo še brez točk v tem delu EP, pa tudi brez možnosti za polfinale, je proti favoritom odigrala pogumno tekmo. Makedonci so dobili prvi polčas, v drugem pa dolgo vodili in kazalo je, da bodo nervozni Skandinavci ostali praznih rok. Toda Makedonija vodstva s štirimi in tremi goli, 26:22 in 28:25 (v 49. minuti), ni znala zadržati. Norveška se je vrnila, v le nekaj minutah izenačila, v napeti končnici pa nato zapravila svoj zadnji napad. Makedonci so imeli tako po strelu Kirila Lazarova celo priložnost za zmago, ostalo pa je pri 31:31.

Lazarov je bil tudi daleč najboljši posameznik pri Makedoncih z 11 zadetki, Dejan Manaskov jih je dodal pet. Kristian Bjornsen s šestimi in Magnus Jondal s petimi pa sta bila najboljša norveška strelca.

V večerni tekmi so Poljaki pred svojimi navijači upravičili status favoritov. Po 25:16 in 28:18 je bilo jasno, da Belorusija nima več možnosti za presenečenje, je pa do konca zmanjšala zaostanek in nazadnje klonila le za pet golov.

Pri domačih, ki so tako ohranili upanje na polfinale (imajo enako število točk kot Francija in eno manj kot Norveška), je bil neustavljiv Michal Jurecki z devetimi zadetki, šest jih je dodal še Michal Szyba, pri Belorusiji, ki je igrala brez Sergeja Rutenke, pa je bil najučinkovitejši Sergej Šilovič s šestimi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.