Šport
290 ogledov

Mark Kastelic bo debitiral v ligi NHL!

Mark Kastelic Profimedia
Mark Kastelic bo debitiral v najmočnejšem tekmovanju na svetu, ligi NHL.

Na današnji tekmi severnoameriške hokejske lige med Ottawo in Anaheimom bo v dresu senatorjev debitiral Mark Kastelic, hokejist slovenskih korenin, sicer sin nekdanjega slovenskega reprezentanta Eda Kastelica. Njegov debi je prek Twitterja potrdil trener Ottawe D. J. Smith.

Enaindvajsetletni napadalec, rojen v Phoenixu, je lani podpisal triletno pogodbo z Ottawo, letos pa končuje uspešno petletno igranje za Calgary Hitmen v mladinski ligi WHL (Zahodna hokejska liga), pri ekipi je bil zadnji dve leti celo kapetan.

Kastelic, katerega je Ottawa izbrala v petem krogu nabora leta 2019, ima prednike, ki imajo veliko izkušenj iz najmočnejše lige na svetu. Njegov oče je za Washington in Hartford odigral 220 tekem, preden je prišel v domovino svojih prednikov, kjer je igral za oba najboljša slovenska kluba Olimpijo in Jesenice in trikrat tudi za slovensko reprezentanco.

Po materini strani je njegov dedek Pat Stapleton, ki je za Boston in Chicago igral na 635 tekmah, bil pa je tudi kanadski reprezentant.

Ottawa je leto pred Kastelicem izbrala še enega igralca slovenskega rodu, Jonathana Grudna, sicer sina slavnega branilca in ameriškega reprezentanta Johna Grudna, a ga je predlani v zamenjavi igralcev poslala v Pittsburgh.

Mark Kastelic Liga NHL Šport Sin slovenskega reprezentanta izbran na naboru lige NHL
Komentarjev 1
  • PasjaProcesija 01:03 30.januar 2022.

    Odlična vsebina od nikoder! Eda Kastelica se starejši spomnijo kot pretepača, vsaj z legendarne tekme proti Ukrajini. Sin je podedoval nekaj njegovih genov, je odtenek manjši, fizičen in za silo zna igrati hokej. Ušlo pa vam je, da Gruden ml. ...prikaži več igra v nižji AHL ligi s Slovencem Janom Drozgom. Veliko vprašanje sicer, če bodo slednjemu podaljšali pogodbo. So po še kandidati za slovenski rod po moški strani: Thomas Novak, (mogoče tudi Bo Novak?), Shane Gersich, Bryce Misley, Grant Mismash...