Šport
23 ogledov

Maze: Konkurenca bo tokrat ostrejša

tina maze EPA
Tina Maze je bila v minuli zimi svetovnega pokala alpskih tretja slalomistka sveta, po uvodni veleslalomski zmagi v tej zimi pa jo v soboto čaka druga tekma, tokrat prav v slalomu in sicer v finskem Leviju.

"V zadnjem obdobju sem testirala opremo in zares pravega občutka nisem dobila. Zato sem si vzela en dan časa za testiranje smučarskega čevlja. Toda za tekmo je napovedana temperatura -20 stopinj Celzija, sedaj pa je tri pod lediščem in pri tem ne moreš imeti enakih občutkov. Sem pa optimistka, da bom s starimi čevlji v petek dobila prave informacije na treningu in šla na tekmo z drugačnimi občutki, kot jih imam po včerajšnjem treningu," je pojasnila Tina Maze, ki je v Söldnu deklasirala konkurenco z izvrstno vožnjo v težkih razmerah.

"V slalomu imam enake smuči kot v lanski sezoni, nove in daljše se namreč na poletnih treningih v Ushuaii niso najbolje obnesle. Imeli smo tudi slabše slalomske pogoje za treninge, zato imamo nekaj zamude pri vadbi. Toda zadnji treningi na Finskem so bili odlični, podlaga zelo dobra in mislim, da bom po petkovem treningu pripravljena za sobotni nastop. Slalom je svetla točka zadnjih let in sem se trudila, da bo tako tudi naprej. Specialistke imajo malo več treningov v nogah, zato mislim, da bo konkurenca ostrejša kot na uvodni veleslalomski tekmi," je dodala Mazejeva.

"Odločili smo se za čim prejšnji odhod na Finsko, kjer smo imeli ta teden dogovorjen trening. Prvi dan zaradi poznega prihoda nismo mogli vaditi. Proga je pripravljena z vodo in taka bo tudi na tekmi. Imeli smo dva dneva slalomske vadbe, prvi dan je snežilo, drugi dan pa smo imeli normalne pogoje. Za tekmo je bila napovedana temperatura do -20 stopinj Celzija, sedaj pa je za soboto napoved že bolj zmerna, vendar se vse skupaj zelo hitro spreminja. Tu je dovolj snega, tako da računamo, da organizatorji ne bodo imeli težav pri pripravi proge," pa je pojasnil Andrea Massi, vodja ekipe Tine Maze.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.