Šport
557 ogledov

Mazejeva kapitanka veliki rivalki

tina maze anna veith Facebook
Najuspešnejša slovenska alpska smučarka Tina Maze se je na dopustu družila z nekdanjo veliko rivalko Anno Veith.

Tina Maze in Anna Veith sta na belih strmin uprizorili enega najbolj razburljivih rivalstev v zadnjih letih, z najnovejšo objavo na družabnih omrežjih pa sta dokazali, da se v zasebnem življenju zelo dobro razumeta. 

Nekdanji tekmici sta se svojim sledilcem oglasili z dopusta. "Poglejte, na koga sem naletela na barki? Zabavni tenutki s Tino Maze. Hvala, ker si bila moja kapitanka," je zapisala avstrijska smučarka, ki je po dolgi rehabilitaciji po operaciji kolena pripravljena za vrnitev na bele strmine.

fenninger veith maze | Avtor: EPA EPA


Skupno fotografijo je delila tudi Mazejeva in pripisala: "Ali je to najboljše poletje doslej? Neverjetni trenutki z Anno Veith. Po velikem smučarskem rivalstvu... zdaj prijateljici.''

Rivalstvo Mazejeve in Veithove je vrhunec dosegelo v sezoni 2015, ko je bila slovenska šampionka dobro na poti, da si zagotovi drugi veliki kristalni globus.

Mazejeva je dolgo časa vodila v skupnem seštevku svetovnega pokala, nato pa odstopila na obeh domačih tekmah v Mariboru in Veithovo, ki je dobila veleslalom na pohorski strmini, spustila nazaj v boj za skupno lovoriko. 

Napeto sezono je odločila zadnja tekma (veleslalom) v francoskem Meribelu, na kateri je Veithova z zmago ubranila veliki kristalni globus. Tekmovalki je na koncu ločilo le 22 točk.

Rivalstvo v številkah

Mazejeva je v karieri zbrala 26 zmag na tekmah za svetoni pokal, 81 stopničk, en velik (2013) in dva mala kristalna globusa (2013). V svoji zbirki ima dve zlati in dve srebrni olimpijski kolajni ter štiri naslove svetovne prvakinje in pet naslovov svetovne podprvakinje.

Veithova ima na računu 14 zmag in 44 stopničk, dva velika (2014, 2015) in tri male kristalne globuse (2014, 2015). Osvojila je eno zlato in eno srebrno olimpijsko kolajno. Uspešna je bila tudi na svetovnih prvenstvih, na katerih je zbrala tri zlate, dve srebrni in eno bronasto odličje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.