Šport
12 ogledov

Milec: "Lahko igram tudi na krilu"

Milec Maribor Sevilla Evropska liga 1/16 finala Ljudski vrt Nino Verdnik
Nekdanji član Maribora, zdaj pa igralec belgijskega Standarda Martin Milec bo na četrtkovi tekmi proti Švici znova v kadru selektorja Srečka Katanca. Potem ko mu je na prvem dvoboju ciklusa za Euro 2016 proti Estoniji ponagajala poškodba, je tokrat fizično spet dobro pripravljen.

Desni bočni branilec Martin Milec je za državne prvake iz Maribora v štirih sezonah zbral 123 nastopov, konec junija pa je postal član belgijskega Standarda. Sprva ni dobil veliko priložnosti za igranje, v zadnjem mesecu pa je standardni del prve ekipe. Zaradi dobrih predstav v Belgiji, ga je v reprezentanco povabil tudi Srečko Katanec.

"Vesel sem, ker sem po dolgem času spet doma. Prav tako sem vesel, ker je zbor reprezentance na Štajerskem, tu je moj dom. Lepo je videti nekdanje soigralce, poklepetati z njimi in optimistično gledam na tekmi s Švico in Litvo. Sem v tekmovalnem ritmu, dobro sem pripravljen in optimističen, bomo videli kako bo naprej," je na Ptuju dejal 23-letni Mariborčan.

Težave so za njim

Sprva ga je pestila poškodba, nato še bolezen, priložnosti v novi sredini tako najprej ni dobil veliko. "Najprej sem bil v Standardu na klopi, najbrž tudi zato, ker je trener mislil, da še nisem pripravljen. Prav tako sem bil nov igralec in vsak nov član ekipe rabi nekaj časa za prilagajanje. Potem sem zbolel za virusnim obolenjem, za nameček pa me je nato ustavila še poškodba prepone. Zdaj je vse to na srečo za mano in v tem zadnjem mesecu moram biti zadovoljen, saj sem odigral vse naše klubske tekme od tedaj od prve do zadnje minute. Dobro sem pripravljen in se res veselim tekme proti Švici," je povedal Milec, ki ne obžaluje odločitve za belgijski klub, čeprav mu srce še vedno bije vijolično.

Srce še vedno vijoličasto

"Ne morem reči, da mi je žal, da sem šel v Belgijo. Je pa res, da sem zelo ponosen na fante iz Maribora pri tem, kar jim je uspelo. Še naprej bom navijal za njih in upam, da bodo nadaljevali z dobrimi predstavami. Maribor je moj klub, srce je še vedno vijolično. Ekipa si zasluži vse čestitke, sploh za tekmo proti Schalkeju, upam, da bodo dobre predstave prenesli tudi na prvenstvo, da ne bi v prihodnji sezoni ogrozili evropskih nastopov," je povedal igralec obrambne vrste.

Je otrok mariborske nogometne šole, ki se dobro znajde na krilnem položaju. "Skozi celotno nogometno šolo sem igral krilnega igralca, šele pri Darku Milaniču sem se preselil na desnega bočnega. Zdaj sicer že nekaj časa nisem igral desnega krila, najbrž bi imel nekaj časa težave, da bi se navadil, a sem prepričan, da bi to sčasoma izginilo. Tudi v vezni liniji bi lahko igral, medtem ko se na levem bočnem bržkone ne bi najbolje znašel," je svoj igralni položaj v reprezentanci pokomentiral Milec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.