Šport
102 ogledov

MOK suspendiral Brazilce

Mednarodni olimpijski komite je do nadaljnjega suspendiral nacionalni komite Brazilije.

Brazilija, ki je lani gostila poletne olimpijske igre, ima že dalj časa težave s korupcijo, ta pa naj bi bila zažrta tudi v delo njihove krovne olimpijske organizacije. Njen predsednik Carlos Nuzman je bil aretiran že v četrtek.

Nuzmanu med drugim očitajo vpletenost v škandal kupovanja glasov pri dodeljevanju iger Riu de Janeiru 2016. Hkrati mu je MOK odvzel še vse funkcije in častno predsedstvo koordinacijske komisije za organizacijo olimpijskih iger 2020 v Tokiu.

Kot je razkril MOK in danes spregovoril za javnost v Lozani, je bil 75-letni Nuzman, ki je bil vodja organizacijskega komiteja olimpijskih iger 2016 v Riu de Janeiru, v četrtek pridržan zaradi domnevnega kupovanja glasov pred igrami.

Glede na 59. člen olimpijske listine med drugim suspenz pomeni, da so ustavljena vsa plačila na račun brazilskega komiteja. Ob tem je potrebno zaščititi interese brazilskih športnikov, suspenz je namreč možno v celoti ali deloma umakniti, če bo nacionalni komite Brazilije težave znotraj svojega vodstva "rešil v tej meri, da bodo z ukrepi zadovoljni pri izvršnem odboru Moka", so še zapisali v mednarodni olimpijski organizaciji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.