Šport > Moto športi
64 ogledov

17-letnik, ki je ostal brez nog, se želi vrniti v dirkalnik

billy monger f4 twitter Reševalni pas/Twitter
Sedemnajstletnik, ki so mu po nesreči na Donnington Parku morali amputirati obe nogi, po besedah šefa ekipe razmišlja o vrnitvi na dirkaške steze.

Športni svet je pretresla tragična novica o nesreči 17-letnega Billyja Mongerja, ki se je hudo ponesrečil na dirki razreda formula 4 v Doningtonu. Mademu dirkaču, ki je sanjal o tem, da bi postal svetovni prvak formule 1, so morali amputirati obe nogi, njegovo stanje pa je stabilno.

Monger se po poročanju britanskih medijev zaveda razsežnosti poškodbe in razume hude posledice grozovitega trčenja, ki je za vedno spremenilo njegovo življenje.

''Billy je 100-odstotno predan motošportu. Bil je eden najboljših voznikov kartinga na svetu, zelo zgodaj pa je presedlal na dirkalnike. Billy si je želel do konca. Kot vsak drug dirkač, je sanjal o tem, da bi dirkal v formuli 1 in postal najboljši. Njegovo stanje se počasi izboljšuje. Okoli sebe ima veliko ljudi, ki ga podpirajo,'' je povedal Steve Hunter, šef ekipe JHR Developments.

Monger se je po operaciji že prebudil iz umetne kome in komunicira z okolico. ''Billy lahko diha sam in govori, do neke mere. Zaveda se svojih poškodb in je izjemno pozitiven,'' je povedal Hunter in razkril, da 17-letnik razmišlja o vrnitvi na dirkaške steze: ''Premišljuje o tem, kako bi lahko z rokami uporabljal sklopko. To je Billy. Pred njim je dolga pot, vendar sem pepričan, da se bo izvlekel.''

Nekdanji dirkač F1 Alex Zanardi je v nesreči leta 2001 izgubil obe nogi, a se je nekaj let pozneje s pomočjo prilagojenega dirkalnika vrnil na dirkaške steze. Prav tako se je uveljavil kot uspešen para-kolesar ter na paraolimpijskih igrah v Londonu (2012) oziroma Riu de Janeiru (2016) osvojil štri zlate in dve srebrni kolajni.

Zanardi je živi dokaz, da je življenje tudi po takšni tragediji mogoče zajemati z veliko žlico, kar bo nedvomno velika vzpodbuda na Mongerjevi poti okrevanja.

 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.