Šport > Moto športi
24 ogledov

Alonso: ''Z lahkoto bi osvojil pole position''

fernando alonso ferrari EPA
Španski dirkač Fernando Alonso, ki je na kvalifikacijah za VN Italije zasedel šele 10. mesto, je prepričan, da bi ob odsotnosti tehničnih težav z lahkoto osvojil pole position. Iz Ferrarija so sporočili, da je bila za slab rezultat kriva okvara.

Vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala, Fernando Alonso, je kvalifikacije za VN Italije končal na 10. mestu. Dirkač Ferrarija je zatrdil, da mu je ''najlažji pole position'' preprečil njegov poskočni konjiček.

fernando alonso ferrari | Avtor: EPA EPA
Razočaranje za tifoze je bilo še toliko večje, ker je Alonso postavil najhitrejši čas prvega in drugega dela kvalifikacijah, v zadnji tretjini pa mu ni uspelo postaviti pike na i. Čast rdečih je reševal Felipe Massa, ki se je zavihtel na tretje mesto in bo dirko začel za obema dirkačema McLarna. ''Kaže, da je bila težava v zadnjem delu dirkalnika. Očitno je šlo za mehanično okvaro. Počakati moramo, da se dirkalnik vrne,'' je povedal šef ekipe Stafano Domenicali. ''Seveda smo zelo razočarani, saj bi Fernando lahko postavil dober čas, a vsaj Felipe se je dobro odrezal in je takoj za McLarnoma,'' je dodal Italijan.

Po vrnitvi v bokse je Alonso razkril, da ga je okvara stala ''najlažjega pole positiona'' in s tem namignil, da bi z lahkoto premagal čas 1:24;010, ki ga je postavil Lewis Hamilton. ''Nekaj se je pokvarilo v zadnjem delu kvalifikacij. Za popravilo ni bilo časa, zato smo vseeno poskusili, a na žalost ni šlo. Škoda je, ker bi bil to najlažji štartni položaj. Izmuznila se nam je lepa priložnost. Jutri bo avto nared in videli bomo, kaj se da storiti iz desetega mesta,'' je povedal Alonso.

Button se boji Hamiltonovega odhoda

jenson button lewis hamilton mclaren  | Avtor: EPA EPA
Nekdanji svetovni prvak Jenson Button je opozoril svojega moštvenega kolega Lewisa Hamiltona, naj dobro premisli, preden se bo določil za odhod iz McLarna. Medtem ko se je Button že dogovoril za nadaljevanje pri angleški ekipi, pa Hamilton na svoj dogovor še čaka. Pretekli teden se je veliko pisalo o domnevnem dogovoru z Mercedesom, kjer naj bi Britanec zamenjal Michaela Schumacherja.

''Za dirkače je najbolj pomembno zmagovati na dirkah. To ti nariše nasmeh na obraz in zaradi tega postaneš čustven po koncu dirke. Prav zaradi tega sem se pridružil McLarnu. Vsako leto imaš priložnost zmagovati na dirkah. Zelo rad dirkam ob dirkaču, ki je konkurenčen in hiter, kar Hamilton zagotovo je. Njegova selitev bi bila slaba tako zame kot za njega,'' je povedal Button, ki je svoj edini naslov svetovnega prvaka osvojil leta 2009.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.