Šport > Moto športi
224 ogledov

"Če bom zapustil Mercedes, bom zapustil F1"

lewis hamilton EPA
Lewisu Hamiltonu ob koncu naslednje sezone poteče pogodba z Mercedesom, s katerim je osvojil dva od skupno treh naslovov svetovnega prvaka.

Britanski zvezdnik formule 1 Lewis Hamilton se poigrava z mislijo, da bi bilo zanimivo nekoč dirkati za Williams ali Ferrari, vendar za zdaj nima tehtnega razloga, da bi zapustil Mercedes.

Nedavno so se v medijih pojavile govorice, da bi lahko Hamilton šel po sledeh Nica Rosberga in nepričakovano končal svojo kariero, po paddocku pa se šušlja, da ni izključena niti rošada z vodilnim dirkačem tekočega prvenstva Sebastianom Vettlom.

Govorice za zdaj nimajo prave podlage, saj Hamilton obljublja zvestobo srebrni garaži. "Če bi se preselil, bi poskušal to, kar počnemo zdaj, uresničiti nekje drugje, ampak ali si tega res želim? Je to res potrebno? Seveda sem pozoren na druge ekipe, ki jih občudujem. Ko gledam Williams, razmišljam, kako lepo bi bilo, če bi nekoč vozil za njih in jim pomagal nazaj na vrh, vendar nimam čarobne paličice," je bil neposreden trikratni svetovni prvak.

"Ne vem, kako dolgo bi trajalo oziroma če je to sploh mogoče. Občudujem Franka (Williamsa, op. a.), Williams in njegovo zgodovino. Dirkal sem za McLaren in bila je zelo lepa izkušnja," je dodal Britanec, ki je z ekipo iz Wokinga osvojil svoj prvi naslov svetovnega prvaka (2008).

"Od ostalih ekip je zanimiv samo še Ferrari, a trenutno uživam pri Mercedesu. Rad imam ljudi, s katerimi delam in to, kar podjetje predstavlja. Ko sem se pridružil, si nisem upal predstavljati, da bo tako dobro. Prepričan sem, da ni ekipe s takšnim delovnim okoljem. Ni ekipe, ki bi za dirkače skrbela bolje kot Mercedes. Težko bi se ločil od tega. Če bom odšel, bom verjetno prenehal," je zaključil 32-letnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice