Šport > Moto športi
59 ogledov

Dennis o Senni: Spominjam se smeha

ayrton senna ron dennis EPA
Ron Dennis, direktor McLarna in šef ekipe iz Wokinga, je ob 20. obletnici smrti Ayrtona Senne obujal spomine na legendarnega brazilskega dirkača, ki se je smrtno ponesrečil 1. maja 1994 na dirki v Imoli.

Letos mineva 20. obletnica smrti trikratnega svetovnega prvaka (1988, 1990, 1991) Ayrtona Senne, ki se je 1. maja 1994 ubil na dirkališču v Imoli, star 34 let.

Za uvod v najbolj črn vikend v zgodovini formule ena je poskrbel Rubens Barichello, ki je raztreščil svojega Jordana, dan kasneje pa je na kvalifikacijah ugasnilo življenje 33-letnega Rolanda Ratzenbergerja, ki je zaradi poškodovanega prednjega krilca trčil v betonski zid v ovinku Villeneuve. Senno je smrt avstrijskega dirkača zelo prizadela.

”Planil je v jok,” je razkril takratni šef zdravniške službe Sid Watkins. Prav Watkins je Senni, ki se je pritoževal nad svojim dirkalnikom, svetoval, naj si privošči nekaj oddiha. ”Pojdiva ribarit,” je dejal pokojni britanski zdravnik, a Brazilec se ni pustil prepričati. ”Ne morem prenehati z dirkanjem,” je odvrnil, ne vedoč, da ga tragična usoda čaka tik za vogalom.

Več na:

Komentarjev 2
  • Marquez-93 08:16 26.april 2014.

    Velik dirkač, res škoda da je moral tako končati svojo kariero. Samo ugibamo lahko koliko zmag in najboljših startnih položajev bi dosegel. Senna in Shumaher najboljša dirkača vseh časov.

  • PasjiDrekiVsepovsod 20:26 25.april 2014.

    Najboljši dirkač F1 vseh časov.R.I.P.