Šport > Moto športi
17 ogledov

Ecclestone v strahu za delovno mesto

bernie ecclestone EPA
Šef formule 1 Bernie Ecclestone, znan tudi pod vzdevkom F1 Supremo, se boji, da bo moral po štirih desetletjih zapustiti mesto direktorja najelitnejšega dirkaškega športa. Sodišče v Nemčiji bo britanskemu poslovnežu sodilo zaradi suma podkupovanja.

Za Bernieja Ecclestona, ki je s formulo 1 bodisi kot vodja moštva ali vodja celotnega tekmovalnega pogona povezan že skoraj 40 let, bi bila lahko usodna poslovna vez med podjetjem CVC, ki upravlja formulo 1, in nemško banko Bayerische Landesbank.

bernie ecclestone | Avtor: EPA EPA
Nemški preiskovalni organi Ecclestonu očitajo, da je bankirju Gerhardu Gribkowskemu, ki je od poletja za zapahi, plačal 44 milijonov dolarjev podkupnine, s katero naj bi zagotovil prodajo deleža banke podjetju CVC leta 2005. Ecclestone trdi, da so bila sredstva namenjena za bankirjevo obrambo pred lažnimi obtožbami davčne utaje. Tožilstvo na Bavarskem se bo o tem, ali bodo Ecclestona obtožili, odločilo januarja.

"Če se bodo Nemci spravili name, se me bodo v podjetju morali znebiti. Najti so pač morali nekoga, da mu bodo obesili vse te obtožbe, da bodo pomirili javnost," je v pogovoru za časnik Sunday Telegraph dejal 82-letnik.

Še pred Ecclestonovim javnim odzivom pa je predsednik Ferrarija Luca di Montezemolo opozoril, da bodo potrebne spremembe, če nemški tožilci zares sprožijo postopek. ''Zaradi Bernieja in formule 1 upam, da se ne bo nič zgodilo. Če bo Bernie obtožen, se bo v dobro tega športa umaknil, kar je lahko slabo za formulo 1,'' je povedal di Montezemolo.

Komentarjev 1
  • skakač 18:27 31.december 2012.

    Ja ubogi revež..,umrl bo od lakote.....govno ničvredno.