Šport > Moto športi
1666 ogledov

Gajser grdo padel in v drugo ni nastopil

Tim Gajser Hondaproracing.com
Slovenski motokrosist Tim Gajser je prvo vožnjo dirke svetovnega prvenstva razreda MXGP v nizozemskem Assnu končal s padcem in odstopom. V drugi vožnji se ni pojavil na startu.

Prvo vožnjo v Assnu je dobil Nizozemec Jeffrey Herlings, Italijan Antonio Cairoli pa je z drugim mestom že dokončno potrdil skupno prvo mesto v tej sezoni in naslov svetovnega prvaka za sezono 2017.

Tim Gajser je predzadnjo dirko sezone na zahtevnem terenu, na umetni mivkasti progi na dirkališču v Assnu, začel s sobotnim drugim kvalifikacijskim dosežkom in najhitrejšim časom na današnjem ogrevanju. Toda na dirki se ni razpletlo po njegovih željah.

Začel je sicer dobro, dolgo časa vozil na drugem mestu za Cairolijem, potem pa ga je prehitel Herlings, Nizozemec se je na domačem terenu nato hitro prebil še v vodstvo in pobegnil tekmecem. Za Gajserja se je vožnja slabo končala v 13. krogu, ko je po napaki odletel prek krmila motorja in grdo padel, nanj pa se je zrušil še njegov motor. Slovenski dirkač, ki je prav v tej vožnji predal naslov svetovnega prvaka Cairoliju, je sicer nato še zapeljal na progo, a je nastop končal v boksih.

V Assnuje  nastopa tudi Jernej Irt, ki je v prvi vožnji ujel točko svetovnega prvenstva za 20. mesto. Za Herlingsom ni Cairolijem je vožnjo na tretjem mestu končal Britanec Max Anstie.

Tudi na drugi vožnji je zmagal domačin Herlings. Drugi je bil Nemec Maximillian Nagl, tretji pa Francoz Romain Febvre. Cairoli je bil šesti. "V drugo sem vozil še bolje, bolje sem startal, res sem vesel zmage. Izredna hvala gre ekipi KTM, ki mi je vrhunsko pripravil motor. Kar dve zmagi pred domačimi gledalci, to je res krasno," je po zmagi dejal Herlings.

Irt je v drugi vožnji v prvem krogu še vozil na visokem 13. mestu, potem pa iz kroga v krog izgubljal pozicijo, bil na polovici dirke okrog 20. mesta, nato pa padel in odstopil.

Naslednja, zadnja dirka SP bo čez en teden v Franciji v kraju Villars sous Ecot.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.