Šport > Moto športi
405 ogledov

Gajser slavil na Švedskem

Tim Gajser Hondaproracing.com
Slovenski motokrosist Tim Gajser je zmagovalec dirke svetovnega prvenstva za VN Švedske v Uddevalli v razredu MXGP.

Svetovni prvak Tim Gajser je na Švedskem zmagal v prvi vožnji in bil drugi v drugi, kar je bilo skupno dovolj za zmago na dirki, tretji v tej sezoni po Mehiki in Argentini.

Gajser je bil najboljši v prvi vožnji, ko je ugnal Nizozemca Jeffreyja Herlingsa in Francoza Gautierja Paulina. V drugi ga je premagal le Francoz Romain Febvre, tretji je bil Paulin. Skupno je na dirki zmagal Gajser s 47 točkami, drugi je bil Febvre (40), tretji pa Paulin (40).

Na Švedskem sta nastopala še dva Slovenca, brata Jernej in Peter Irt, ki sta v prvi vožnji elitnega razreda MXGP ostala brez točk; Jernej Irt je bil tik za najboljšo dvajseterico na 21. mestu, Peter pa na 24. mestu. V drugi vožnji je Peter Irt odstopil, je pa Jernej z 19. mestom (skupno na dirki je bil 24.) prišel do dveh novih točk v SP.

Za Gajserja, ki se v drugi polovici letošnje sezone vse bolj uspešno vrača po poškodbi, je bila ta zmaga prva po poškodbi in tretja v sezoni.

V skupnem seštevku SP na vrhu ni sprememb, še vedno prepričljivo vodi Italijan Antonio Cairoli kljub le sedmemu mestu, ima 631 točk, drugi je Herlings s 530, tretji pa Paulin s 526. Gajser se je utrdil na petem in ima 453 točk.

Naslednja dirka bo 3. septembra v ameriškem Jacksonvillu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.